cover image
Egyéb
Utánpótlás

Savaria Kupa: tornagyőztes Magyarország

2014. augusztus 17. 11:46

A harmadik meccsét is megnyerte a szombathelyi felkészülési tornán az Eb-re készülő U19-es válogatott. Montenegró is fejet hajtott.

Az első napon Németországot, szombaton pedig Olaszországot győzte le a magyar U19-es válogatott Szombathelyen. Az olaszok megverték a németeket a vasárnap reggeli meccsen, a torna utolsó találkozóját Montenegróval vívta a magyar együttes.

Egész jól alakult az első két negyed, hiszen a félidőig csak egyetlen gólt kapott a magyar válogatott, a kaput egyébként ezúttal Kardos Gergely védte. A nagyszünet után szívósan jött fel a montenegrói csapat, de végül az egyenlítés sem jött össze nekik, nemhogy a fordítás.

A harmadik meccsen is győzött tehát a magyar válogatott, ezzel megnyerte a Savaria Kupát. A csapat a jövő héten Budapesten készül, akkorra már az Eb-utazókeretet is kihirdeti a kapitány. 
 
Horkai György szövetségi kapitány:

"Jó volt a játékunk, elsősorban védekezésben, a támadásban még akadtak és akadnak problémák. Összességében biztosan nyertük meg a meccset, még ha a vége "csak" kétgólos győzelem is lett. Elégedett vagyok a csapattal, a hibák kijavítására még van időnk a jövő héten. Köszönjük Szombathelynek és az Aligátor UVSE-nek a szervezést, ismét kitettek magukért Juhász Tibor vezetésével, remélem, jövünk még ide. Ami az Eb-keret kihirdetését illeti: egyelőre három játékosnak köszöntem meg a munkát, Hulman Kristófnak, Várnai Kristófnak és Kovács Bencének. Borzasztó nehéz volt most is dönteni, hiszen nagyon apró különbségek vannak a játékosok között. A végleges keret kihirdetéséig még gondolkodom egy kicsit, elképzelhető, hogy a 96-os csapatból emelek be játékost, de az is, hogy végül mégsem."

Eredmények - Savaria Kupa, 3. játéknap:

Magyarország-Montenegró 7-5 (3-1, 1-0, 2-3, 1-1)

Magyarország: Kardos - Kolozsi 1, Sedlmayer 2, Kovács Gergő 1, Keresztúri 1, Szedmák, Horváth Zs. 1. Csere: Pohl, Kovács Zoltán, Kovács Bence 1, Hulman, Várnai. Szövetségi kapitány: Horkai György. Edző: Tóth Kálmán (a képen)

A montenegrói gólszerzők: Krizejsto 2, Cetkovic, Pjesivac, Adzic 1-1 

Németország-Olaszország 9-16 (2-4, 2-2, 2-3, 3-7)
Gólszerzők:
Hebish 4, Finkes 3, Illinger, Zech 1-1, illetve Dolce, Vellotto 4-4, Ravina 3, Fracas, Foglio, Mele, Russo, Borrelli 1-1

A torna végeredménye:

1. Magyarország
2. Olaszország
3. Montenegró
4. Németország
Vízilabda hírek
Utánpótlás
u19-es európa-bajnokság
Fiú ifjúsági válogatott
1995-ös korosztály
junior válogatott
savaria kupa
horkai györgy