cover image
Egyéb

Szurkolói villamos: 330 óra, 4550 kilométer

2014. július 29. 13:17

Az Európa-bajnokság alkalmából forgalomba állított szurkolói villamos nagy sikerrel közlekedett az elmúlt két hétben.

A Magyar Vízilabda Szövetség, a Teamforce Sportmarketing ügynökség, a Budapesti Közlekedési Központ, az Univer Zrt., na és persze a magyar vízilabdázók kellettek ahhoz, hogy ez a kezdeményezés megvalósuljon.

vilinagy.jpg A szurkolói villamos (ahogyan a londoni olimpia alkalmából már egyszer megtette) folyamatosan rótta a sínpályákat a budapesti vízilabda-Eb alatt, három útvonalon. Az indulása után összesen 330 órát menetelt, ez idő alatt 4550 kilométert tett meg, és másfél millió ember utazott rajta. Akik utazhattak vele, hat alkalommal is játékos vetélkedőben vehettek részt, különböző nyereményekért.

Veréb Evelin, a Teamforce munkatársa reményét fejezte ki a keddi, ünnepélyes "vágányzáráson", hogy lesz folytatása a kezdeményezésnek a későbbi sportesemények alkalmával is. 

vililanyok.jpg Nemcsik Balázs, a szövetság főtitkára azt emelte ki, hogy minden siker - így a több mint 80 ezres látogatottság az Eb-n - a magyar vízilabdázóknak köszönhető, nélkülük nem lett volna ilyen sikeres a körítés sem.

vilivarga.jpg Mind Varga Dániel, a férfiválogatott csapatkapitánya, mind Merész András, a női válogatott szövetségi kapitánya a szurkolóknak mondott köszönetet. 

"Az Univer Zrt. büszke arra, hogy az ország legsikeresebb csapatsportágának a támogatója. A két érem a sikerről tanúskodik, a magyar vízilabdának komoly múltja, komoly jelene és komoly jövője van. Gratulálok a szövetségnek az Eb sikeres megszervezéséhez és a hangulathoz is" - ezt már Tóth-Csanádi Zita, az Univer vezérigazgató-helyettese mondta, aki szurkolóként ott volt a Hajós-uszodában is.
 
A villamos egyébként július 31-ig közlekedik, a 24-es vonalon, a Közvágóhíd és a Keleti-pályaudvar között.

Vízilabda hírek
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
szurkolói villamos
villamos
bkk
univer