cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor kijelölte Világkupa-keretét

2014. július 29. 10:41

Az Európa-bajnoki kerethez képest négy helyen lesz változás a magyar válogatott keretében.

A magyar férfiválogatott ezüstéremmel zárta a budapesti Európa-bajnokságot, ugyanakkor még vár rá egy másik feladat a nyáron: a kazahsztáni Világkupában kell bizonyítani.

Benedek Tibor kedden reggel ismertette a Világkupa-keretet. Négy változást jegyezhetünk fel.

"Az Európa-bajnoki keretből kikerült Szivós Marci, Vámos Marci, Tóth Marci és Nagy Viktor. Vámos Marci mandulaműtét előtt áll, a többiek pedig pihenőt kapnak. Helyettük Angyal Dani, Bátori Bence, Bedő Krsztián és Lévai Marci került a keretbe" - mondta a kapitány.

S hogy mi az oka a gyors kerethirdetésnek?

"Elsődlegesen természetesen az, hogy mindenki tudja, hogy épül fel a nyara. Akik eddig nem edzettek, azoknak fejben is el kell kezdeni hangolódni arra, hogy 7-én elkezdjük a felkészülést. Így már minden tekintetben jobb állapotban érkezhetnek. Itthon készülünk majd a Világkupára, együtt edzünk majd a Japán válogatottal, amíg ők Budapesten gyakorolnak" - mondta Benedek Tibor.

A Világkupát Kazahsztánban rendezik augustus 19. és 24. között. A mieink a B csoportban kezdenek, az ellenfeleink Horvátország, Kazahsztán és Ausztrália lesznek.
 
A magyar válogatott kerete a Világkupára:

Kapusok: Decker Attila, Lévai Márton

Mezőnyjátékosok: Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám, Madaras Norbert, Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Varga Dénes, Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert, Hárai Balázs

Férfi Világkupa (Almaty, Kazahsztán):

A-csoport: Montenegró, Szerbia, Egyesült Államok, Dél-Afrika
B-csoport: Magyarország, Horvátország, Ausztrália, Kazahsztán
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
almaty
világkupa