cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Merész András: Kulcskérdés lesz a védekezés

2014. július 24. 13:51

„Az eggyel kevesebb, mindig több” - mondta a női válogatott szövetségi kapitánya a tegnap esti edzés után.

Merész András a spanyolok elleni elődöntő előtti utolsó átmozgatáson a hangsúlyt az emberhátrányos védekezés gyakorlására helyezte. A szakember szerint kulcsfontosságú lesz, hogy 10 gól alatt tartsuk az egyik legeredményesebb támadójátékkal bíró csapatot, ugyanakkar a továbbjutást egyéb tényezők is befolyásolják majd.

„Mindig könnyebb több gólt dobni az ellenfélnél, ha keveset kapunk. Ha a védekezés jól összeáll, akkor képesek lehetünk 8-10 gólon tartani a spanyolokat, így nekünk is ez lehet az első és legjelentősebb fegyverünk. Természetesen a spanyolok is így gondolkonak a vízilabdázás egyik kulcskérdéséről, ezért fontos lesz, hogy melyik csapat alkalmazkodik jobban a kialakult helyzethez. Emellett ott lesznek azok az apró nüanszok, mint a kapusok formája, az edzők által megálmodott taktika és annak a megvalósítása, valamint hogy ehhez mennyire lesznek partnerek a mérkőzés játékvezetői” – mondta a kapitány.

Tovább nehezítheti a lányok dolgát a viszonylag korai, fél ötös kezdés.

„Fél 5-kor még inkább keresztbe süt a nap a pályán. Az egyik oldal elég keveset fog látni bizonyos szituációkban, hol az egyik, hol a másik kapunál. Erre készülni kell! Ugyanakkor van egy jó hírem: a spanyoloknak ugyanolyan napsütésben kell játszaniuk!”

Nem nagy „merészség” kijelenteni, hogy a döntőbe jutáshoz csapatszinten kell a világbajnoki címvédő fölé kerekedni, amihez mindenkinek egyénileg is a legjobbját kell nyújtania. A szövetségi kapitány a legnagyobb extrát mégis a válogatott „nyolcadik” emberétől, a margitszigeti közönségtől reméli.

„Le a kalappal az oroszok elleni negyeddöntőre kilátogató 2500 ember előtt, akik ebben a hihetetlen időjárásban is végig kitartottak a lányok mellett. Még a feleségem is, aki köztudottan nem jár vízilabda mérkőzésre... Reméljük, hogy az elődöntőben telt ház vár minket, és sikerül felülmúlni a már eddig is igen tekintélyes nézőszámot. Ötezer ember hangos szurkolására számítunk, és akkor talán nem is kell más extra teljesítmény, mint az hogy a nézők befújják a kapuba a labdát" - tette hozzá a kapitány.
 
A meccset természetesen élőben lehet követni oldalunkon.
Vízilabda hírek
Női válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
Merész András