cover image
Egyéb
Utánpótlás

Megvan az U18-as végleges vb-keret

2014. július 24. 8:42

Horkai György kijelölte azok névsorát, akik Magyarországot képviselik az isztambuli U18-as világbajnokságon.

A szövetségi kapitányt kértük egy kis indoklásra.

Szicíliában tornát nyertünk, ez egy remek visszaigazolása a befektetett munka értelmének.
Igen, pozitívan tudom értekelni az ottani eredményünket, amit nagyon fontos, hogy a helyén kezeljünk. Ez egy állomása volt a felkészülésünknek. Nagyon örülök, hogy leendő világbajnoki ellenfelünket, az amerikaiakat meg tudtuk verni, és annak is, hogy az olaszokat is, egy már-már verekedésbe torkolló meccsen. Az utolsó nap aztán kikaptunk az ausztráloktól, fejben egy kicsit kieresztettek a szombat esti nagy győzelem után a srácok, én is forgattam a csapatot, Vogel Simon és Manhercz Krisztián, két meghatározó játékosunk nem játszott. Ennek ellenére csak hat gólt kaptunk, viszont mindent kihagytunk. Szétlőttük a kapufát, naggyá tettük a kapust. Az utolsó meccs ellenére tényleg nagyon jól sikerült a torna.

Ami a keretet illeti. Két 1998-as születésű játékos is ott van az utazók között. Miért ez a tizenhárom megy a világbajnokságra?
Nagy Ádám bekerülése talán meglepetés, de nagyon ügyes a centerfogásban, remekül védekezik, és szerettük volna a védekezésünket megerősíteni. Két centerrel utazunk, inkább a védelmet izmosítjuk. Szintén bekerült Lovas Péter, aki nagyon hasznosan játszott a felkészülés alatt, a góljai mellett sok lefordulással jelentkezett, azt gondolom, megérdemelten került a csapatba. Nagyon fontos megemlítenem, hogy mindig nagyon nehéz keretet hirdetni, az ember nem tudja, melyik ujját harapja. Sajnálom, hogy tehetséges fiatalok nem juthatnak most szerephez, mindannyiuknak köszönöm a munkát, és arra kérem őket, továbbra is dolgozzanak keményen, többük előtt ott van a lehetőség a következő világversenyeken való szereplésre.

A hétvégén jön a Tiszavirág Kupa. Mit vár tőle?
Igen, ma, azaz csütörtökön utazunk Szegedre, elég jó kis csapatokkal készülhetünk. Kanada, Ausztrália, Montenegró lesz az ellenfél, valamint bejelentkezett Ratko Rudic révén a brazil 96-os válogatott is. Az ausztráloknak jó lenne visszavágni, egyrészt, másrészt kíváncsi vagyok, hogy Montenegró, a tavalyi Európa-bajnok milyen kerettel érkezik. Olaszországban nem volt ott hat meghatározó játékosuk, akiket a kapitány kitett a csapatból, mert nem dolgoztak megfelelően. Fiatalabbakkal töltötték fel a keretet, és mutatja a helyi póló erejét, hogy így is jól játszottak. Vélhetően ők visszakerülnek, hiszen a büntetés valószínű megtette a hatását. Hétfőn pihenőnap jár a fiúknak a II. Tiszavirág Kupa után, az isztambuli világbajnokságra jövő csütörtökön utazunk.

A világbajnoki keret:

Kapusok:

Vogel Soma (1997, Ferencváros) 
Molnár Benedek (1996, UVSE) 

Mezőnyjátékosok:

Nagy Ádám (1998, UVSE)
Pellei Frank (1996, Szentes)
Kiss Kristóf (1996, UVSE)
Hornyák Olivér (1996, Eger)
Szatmári Kristóf (1997, UVSE)
Lovas Péter (1996, UVSE)
Manhercz Krisztián (1997, Szeged)
Tóth Kristóf (1996, UVSE)
Vogel Simon (1996, FTC)
Vadovics Viktor (1998, UVSE)
Csacsovszky Erik (1997, Honvéd)
 
Férfi junior világbajnokság (Isztambul, Törökország):
 
A csoport: Magyarország, Spanyolország, Egyesült Államok, Afrika-1, Kazahsztán
B csoport: Montenegró, Ausztrália, Japán, Argentína, Irán
C csoport: Olaszország, Oroszország, Törökország, Brazília, Afrika-2
D csoport: Szerbia, Horvátország, Kanada, Új-Zéland, Peru
Vízilabda hírek
Utánpótlás
u18-as válogatott
U18-as vb
horkai györgy