cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Deckerék a horvátok várják az elődöntőbe

2014. július 23. 17:02

Az eddig hibátlan teljesítményt nyújtó férfiválogatott ismét sajtónyilvános edzést tartott a szentendrei Vizes Nyolcas Uszodában.

A Szerbia ellen parádésan védő Decker Attila és bátyja, Decker Ádám is úgy gondolja, péntek este Horvátország lesz a Benedek-csapat ellenfele.

Decker Attila eddig mindössze egy mérkőzésen kapott lehetőséget a kontinensviadalon, némi meglepetésre éppen a szerbek elleni csoportmeccsen, ám akkor 68 százalékos hatékonysággal fogta az ellenfél lövéseit. A Vizes Nyolcas Uszodában tartott tréningen elmondta: remekül érzi magát és amennyiben Benedek Tibor szövetségi kapitány újra bizalmat szavaz neki, élni fog vele.

Hogy ő, vagy Nagy Viktor kezd pénteken, még kérdéses – ezt a szövetségi kapitány és Gergely István kapusedző együtt dönti majd el, figyelembe véve, hogy az adott ellenféllel szemben melyikük képes jobb teljesítményre. A világbajnok kapus hozzátette: a horvátokat várja az elődöntőbe, főleg azért, mert a házigazdáknak „jobban ízlik” a délszlávok játékstílusa, mint az olaszoké.

Hasonló véleményen van bátyja, Decker Ádám is, aki jobban szeret Horvátország ellen vízilabdázni. Ha esetleg az olaszokkal kell megküzdeniük, az sem baj, hiszen Benedek irányításával korábban már őket is sikerült két vállra fektetni. „A másik ágról a szerbeket várom a döntőbe. Igaz, Barcelonában megleptek bennünket azzal, hogy hamarabb kiestek, remélem, megtartják jó szokásukat és most sem döntőznek” – mondta el kérdésünkre válaszolva a 30 éves védő.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
Benedek Tibor
decker ádám
decker attila