cover image
Egyéb

Olimpikonok, egymásért

2014. július 22. 16:07

Az U19-es labdarúgó válogatott után egy junior világbajnok olimpikon is kilátogatott a Hajós Alfréd Uszodába, hogy a férfiválogatottat buzdítsa a horvátok elleni találkozón.

Liu Shaolin Sándor, a rövidpályás gyorskorcsolya kiválósága hazánk első és eddigi egyetlen világbajnoka a mérkőzés előtt Alfréddal, utána pedig a fiúkkal fotózkodott, és kezet fogott azzal a Szivós Mártonnal, akit egészen meglepő szál fűz a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatotthoz.

Fotó: Róth Tamás

Fotó: Róth Tamás

A 18 éves Liu Shaolin Sándor először az idei, szocsi téli olimpián szerepelt, ahol 1500 méteren mindössze egyetlen ezreddel maradt le a negyeddöntőről. Nem sokkal később junior világbajnok lett 500 méteren, ami mellé begyűjtött egy ezüst- és két bronzérmet is. Magyarként szintén vízilabdarajongó (édesanyja magyar, édesapja kínai), igy örömmel látogatott ki a Hajós Alfréd Nemzeti Uszodába, hogy szurkoljon a világbajnok magyar válogatottnak.

A helyszínre érkezve először mindenki kedvencével, Alfréddal, a kabalával fényképzekdett, majd végigszurkolta az időnként sokak számára szívinfarktus-közeli állapotokat okozó mérkőzést.

Fotó: Róth Tamás

Fotó: Róth Tamás

A végén megvárta a válogatott tagjait, és távozás előtt kezet fogott Szivós Mártonnal is. A válogatott az idei téli olimpiai felkészülésre írt egy motivációs beszédet, amelyet Marci mondott nekik fel hangfelvételre, a nehezebb időszakokban ezt hallgatták vissza a Szocsiba készülő versenyzők.
Vízilabda hírek
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
szivós márton
liu shaolin sándor