cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Decker Ádám: Most nem szabad kiengednünk

2014. július 22. 10:38

A magyar férfiválogatott bekkje így nyilatkozott a horvátok legyőzése után.

0-3-nál mondott-e bármi különlegeset nektek a kapitány, vagy azt kérte, amit mindig ezen az Eb-n: játsszátok tovább türelmesen a játékotokat?
Semmi különöset nem kért, felhívta a figyelmünket a hibáinkra, amiket támadásban elkövettünk. Úgy érzem, a védekezéssel nem volt gond ma, ettől függetlenül kaptunk olyan gólt, amit el tudtunk volna kerülni. Inkább nyugalmat árasztott nekem az, hogy folyamatosan mondta, milyen elemeket kell végrehajtsunk ahhoz, hogy nyerjünk. Ezek aztán szép lassan bejöttek, és az döntött, hogy nem vesztettük el a fejünket, nem kezdtünk el egyénieskedni, megmásztuk a lépcsőket, amiket Tibi megmutatott nekünk.

Volt valami meglepetés a horvátok részéről, akár a Világligához képest?
Nem, de persze folyamatosan változik minden csapat játéka. Volt újdonság, de nagy meglepetés nem ért. Talán kicsit sablonosabban játszanak, nekünk több variációnk van a játékunkban, ettől függetlenül, ha megint játszunk velük, ugyanúgy fel kell készülni, főleg az emberelőnyös szituációkra.

A kapitány azt szerette volna elérni, hogy meccsről meccsre jobbak legyünk. Ez ma sikerült az előzőhöz képest?
Ma nem lettünk jobbak, de mentálisan erősebbek lettünk. Elmentek 3-0-ra, de utána nagyon okosan, nem felülve a provokációnak, folytattuk tovább. A végén már úgy éreztem, kimondottan provokálnak minket, nyilván arra játszottak, hogy valaki tőlünk elveszítse a fejét. Nagyon tudatosan, profin végigmentünk, ez a saját erősségünket bizonyítja. Nem az a tűz volt most, mint a szerbek ellen, de ez nem is baj, mert a következő két meccsre kell olyan állapotba kerüljünk, hogy 100 fokon égjünk.

Lesz egy kis szabadidő is…
Igen, biztos lesz szabadprogram, de nem szabad kiengednünk a testünket, mert akkor megy vele a fej. Az a tapasztalatom, hogy ha egy kis pihenő után elkezdünk dolgozni, akkor lesz annyi idő a következő meccsig, hogy ne legyen izomláz vagy túlterheltség. Kell egy kis munka a pihenő közben.

Horvát-olasz összecsapás lesz a negyeddöntőben. Egy mondatot kérnénk erről a meccsről.
Nem gondolok most semmit, Tibi majd elmondja, mit kell gondolnom :) Nem gondolkodtam előre, nem igazán érdekel, ki jön, biztosan felkészülünk majd belőlük, és meg fogjuk őket verni.
 
A horvát-magyar meccsről, amelyet a mieink 7-6-ra megnyertek, itt lehet bővebben olvasni, Benedek Tibor véleménye pedig ide kattintva érhető el.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
Benedek Tibor
decker ádám