cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Varga Dániel: A medencében nincs barátság

2014. július 20. 21:59

Hétfő este a magyar férfi-vízilabdaválogatott Horvátország ellen ugrik medencébe.

A Varga-fivérek 2010 és 2014 között a horvát Primorje Rijeka csapatát erősítették, természetes, hogy a testvérpárnak sok jó barátja van a horvát csapatban. De persze, csak az uszodán kívül.

Hogy telik a pihenőnap?
Mint általában a többi, annyi különbséggel, hogy most nagyobb a mozgástér, kaptunk egy szabad délutánt, amit mindenki azzal tölthet, amivel akar.

A csoportelsőség már zsebben van, a holnapi meccs gyakorlatilag tét nélküli számotokra, de presztízskérdés. A horvátoknak viszont nem csak az, hanem létfontosságú is lenne megszerezni a győzelmet, és azzal együtt a második helyet a csoportban. Hogyan tudtok felpörögni egy ilyen mérkőzésre?
Ha figyelmen kívül hagyjuk, hogy már megnyertük a csoportot, minden amellett szól, hogy maximálisan odategyük magunkat: egyrészt a presztízs, másrészt az, hogy jó formában maradjunk és megőrizzük az önbizalmunkat, harmadrészt pedig hazai medencében játszunk, hatezer ember előtt. Mi mindig győzni akarunk, szóval sokkal hosszabb az a lista, hogy miért nyerjünk, mint az, hogy miért ne vegyük száz százalékig komolyan a Horvátország elleni meccset. A csapatban mindenki számára egyértelmű, hogy hétfőn győzelemre fogunk játszani.

Öcséddel, Varga Dénessel négy év horvátországi kitérő után tértetek haza. A magyar-horvát találkozó pikantériája, hogy az ellenfél keretében számos egykori rijekai játszik.
Az évek során kialakult néhány baráti kapcsolat a volt játékostársakkal, de ez a meccs előtt és közben semmilyen formában nem nyilvánul majd meg. A mérkőzés előtt mi nem fogjuk keresni őket, ami utána történik, az más kérdés. Persze, ha úgy adódik, hogy találkozunk és váltunk pár szót velük, rendben van, de ez nem mehet a teljesítményünk rovására.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
Benedek Tibor
varga dániel