cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Lévai Márton jobban megmutathatja magát

2013. június 26. 6:20

Két kapussal utazik a férfiválogatott a görögországi tornára. Nagy Viktor mellett Lévai Márton védi majd a kapunkat.

Mit szóltál, hogy utazol a görög tornára?

Hétfőn Decker Attila már nem edzett, belázasodott, és Benedek Tibor jelezte, utazni fogok. Mindenképp három kapussal mentünk volna, mert mindannyiunkat szeretett volna tesztelni ezen a tornán. Szóval, nem lepett meg a hír.

Kekeckedek: van sorrend köztetek?

Tulajdonképpen van, de ez a korunkból adódik. Nagy Viktor a legrutinosabb, Attila következik utána, majd én. Próbálok felzárkózni és tovább fejlődni. Nagyon jó a kapcsolat közöttünk, Viktor kicsit idősebb, sokat segít, megmutat ezt-azt, Attilával meg egyébként is nagyon jóban vagyunk, hiszen egy klubban játszunk.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Már egy ideje a felnőtt válogatott keretének tagja vagy, a jövő válogatottjának tagja. Most láthatod, mennyire kemény egy felkészülési időszak, és milyen sok helyen kell hivatalból megjelenni. Belőtted már magadnak ezt úgy 5-8 évre?

Legalábbis nagyon remélem, hogy így néznek majd ki a következő évek. Fárasztó, persze, de ez a nagyválogatott, nem vártam kevesebbet. Az a célom, hogy hosszú távon is itt maradjak.

Vannak, akik úgy gondolják, egy nagy torna előtt nem mindig jó, ha egy csapat kiteríti az összes lapját. Ráadásul Görögországban extraerős mezőny lesz. Mit gondolsz, „mire megy majd ki a játék”?

Ez a torna a felkészülésünk része, és tényleg ritka, hogy ilyen erős ellenfelekkel játszunk. 15-ös kerettel megyünk, a kapitány mindenkit ki akar próbálni, és szerintem jobb, hogy nem papíron nálunk gyengébb csapatok ellen teszi ezt, hanem mondjuk az olaszok vagy a szerbek ellen.

Látsz esélyt Barcelonára?

Persze, hogy látok. Hárman vagyunk, ketten mehetnek, bármi lehet. Dolgozom szorgalmasan, és remélem, nagyon jó formában leszek akkor, amikor dönteni kell.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
lévai márton