cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Szép ajándék Gangl Edinának

2013. június 25. 17:27

A magyar női válogatott kapusa kedden lett 23 éves, pénteken pedig előmondja az Universiade-csapat fogadalomtételének szövegét.

Bár kivédte az ausztrálok szemét a kínai Világliga-szuperdöntőn Gangl Edina, végül kimaradt a barcelonai világbajnokságra utazó keretből. Helyette Bolonyai Flóra és Kasó Orsolya utazik majd a vb-re. De ő sem marad munka nélkül, sőt! Büszkén vállalta az Universiade-részvételt a kétszeres magyar bajnok, Európa-bajnoki bronzérmes, olimpiai 4. helyezett kapus.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Aztán kapta a hírt, miszerint a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség őt javasolta, hogy az ünnepélyes fogadalomtételen közreműködjön (mellette Nagy Péter súlyemelő mondja majd az ELTE-n az eskü szövegét).

„Nagyon jól esett a felkérés, megtiszteltetésnek érzem, és nagyon várom a pénteket. A világbajnokság egy világbajnokság, ez nem kérdés, de most nekem az Universiadén kell helytállnom, és minden meg is teszek majd a jó szereplésért. Én vízilabdázni megyek a tornára, a buli majd csak azután jöhet” – utalt az egyetemi játékok sajátosságára is Gangl Edina, aki egyébként az Esterházy Károly Főiskola testnevelő edző-média szakos hallgatója, és nemsokára kezdi a rekreáció szakot is.

Megsúgta azt is, hogy mivel most elvégzett egy edzői képzést, szívesen lenne edző pályafutása végén. Na, meg a születésnapról is esett szó rövid telefonbeszélgetésünk alatt:

„Felköszöntött a csapat, a főiskolai csoporttársak is, most épp Szilvásváradon vagyok, egy rövid időre kiugrottunk, de hamarosan sietek vissza edzésre”.


Nincs tehát megállás, csak egy pillanatra: boldog születésnapot!
Vízilabda hírek
Női válogatott
gangl edina
universiade