Szövetség

Elnökségi: hatos rájátszás jövőre

2014. június 27. 20:03

Ülést tartott a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége, melyen elfogadták a következő szezon versenykiírásait, valamint a kapitányi beszámolókat.

A kapitányi beszámolókkal kezdődött a testület összejövetele, melyen mind Merész András, mind Benedek Tibor aktuális helyzetjelentését elfogadták – a férfiválogatott szakvezetője egyébként még szóban kiegészítette írásbeli értékelését (megismételve mindazt, amit Dubaj után honlapunknak mondott).

A pénzügyek időarányosan jól állnak, mind az MVLSZ, mind az Európa-bajnokság költségvetése, ugyanakkor a játékvezetői díjak kapcsán egy háromtagú eseti bizottságot alakítottak, amely augusztus közepéig javaslatot készít a következő szezonra érvényes összegekre.

Jelentős összegű beruházások indulhatnak el a TAO-támogatásból: a 99 beérkezett pályázatból 77-et már elbíráltak, amennyiben megvalósulnak, újabb rendkívüli értékekkel gazdagodhat a sportág.

Elkészültek a jövő évi versenykiírások, amelyekre rábólintott az elnökség: a legfontosabb változás, hogy a férfibajnokságban ismét hatos lesz a rájátszás, azaz az alapszakasz első két helyezettje azonnal az elődöntőbe jut, míg a mögöttük végző négyes kereszbe játszik (3-6., 4-5.), és a győztesek folytathatják a négy között.

A tervek szerint a play-offra több idő jut, azaz az alapszakasz időtartam rövidül, több lesz a dupla forduló hétvégénként – végleges dátumok azután leszenk, hogy megjelenik a 2015-ös nemzetközi versenynaptár.

Az ob I-ből a 14. helyetett esik ki, a 13. osztályozót vív a második vonal másodikjával. Az ifibajnokságban is bevezetik a play-off-ot, míg a gyerekbajnokságban nincs döntetlen – a lurkók alkalmasint kezdhetik szokni az ötöspárbajok kiélezettségét.

Szövetségi hírek
elnökségi ülés
június