cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Salamon Ferenc: „Az a dolgunk, hogy nehéz helyzetbe hozzuk a kapitányt”

2013. június 23. 14:03

Két vélemény a tatabányai felnőtt-junior felkészülési mérkőzés után: az aktuális korelnök Szivós Márton, illetve a csapatba törekvő Salamon Ferenc, aki négy gólt hintve feladta a leckét Benedek Tibornak.

Szivós Márton: „Átlendültünk a holtponton”

Ez a teszt – a meccs – hogy sikerült?
Valami hasonlót vártam. Délelőtt azért volt egy nagyon kemény edzésünk, ami látszott az első negyed teljesítményén, de ahogy Tibi is mondta, utána átlendültünk a holtponton. Egyre magabiztosabbak lettünk, egyre jobban bírtuk, a végén pedig kijött a két csapat közti különbség. Ettől függetlenül gratulálok a junioroknak, nagyon jó kis gárdájuk van.

Koncentrációval hogy álltatok – munkált időnként az, hogy ők mégiscsak a juniorok, mi meg a nagyok vagyunk?
Nem, szerintem koncentráltunk, hiszen nem vehetünk egyetlen edzőmérkőzést sem félvállról, pláne nem azt, amelyik ilyen hivatalosnak mondható. Ahhoz, hogy előrelépjünk, végig oda kell figyelnünk – ha most történtek is hibák, az inkább a délelőtti edzés miatt volt szerintem.

Salamon.JPGSalamon Ferenc: „Nem lankadhatunk egy pillanatig sem”

Jó alaposan sikerült gondolkodóba ejteni a kapitányt...
Ez volt a dolgom, ez a dolga végül is mindenkinek, hogy nehéz helyzetbe hozzuk...

Úgy fest: ott folytattad, ahol a fináléban az Egerrel abbahagytad.
Igen, mondhatjuk így is, jól sikerült kihaszálni a helyzeteimet, higgadtan játszottam, nem kapkodtam, azaz tényleg ugyanúgy ment szinte, mint a bajnoki döntőben.

Viszont annak már lassan egy hónapja – miként sikerült átmenteni az ihletettséget a kemény edzések ellenére? Vagy szimplán ott a kezedben az érzés?
A komoly edzések mellett nem lankadhatunk egy pillanatig sem, sem játékban, sem úszásban – ennyi.

Kicsit kegyetlen kérdés lesz: szegény Varga Dani sérülése a pozíciójában játszók körének új távlatokat is nyithat akár. Ez egy teljesen egyedi szituáció – miként lehet ezt lelkileg kezelni?
Nem tudom, a többiek hogy vannak vele, számomra egy kicsi pluszt ad, hogy még több esély van a bekerülésre. Amúgy sem lehetetlen, de a magyar válogatott kimagasló csapat, ezt aligha kell magyarázni, azaz itt kivívni a csapattagságot borzasztó nehéz. Ha kiválik egy kulcsjátékos, egy kicsivel könnyebbnek tűnik, de összességében akkor sem az. Maradjunk annyiban: meglátjuk.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott