Egyéb
Utánpótlás

Horkai György: „Bizonyos időszakokban nekem is tetszett”

2013. június 23. 13:59

Augusztusban hazai medencében játszhatja világbajnoki mérkőzéseit a juniorcsapat, épp ezért kiemelt figyelem övezi az ifjakat is. Tatabányán látszott: Horkai György csapata jó úton jár.

Gratulálok, egész jó kis csapatod van...
Köszönöm, bizonyos időszakokban nekem is tetszett. Csak az a baj, hogy örök maximalista vagyok, és azt akarom látni, amint hiba nélkül muzsikálnak a vízben. De hát ez sajnos ritkán jön össze, pláne nem akkor, amikor az ellenfél a világklasszisokból álló magyar válogatott.

Azon túl, hogy Hárai Pufit és Kis Gabit felnőtt bekkek sem tudják kiiktatni, mi volt még a mai mérkőzésen a különbség?
Olyan hibákra kényszerítettek minket azok a játékosok, akik a vízilabda szakmában a nagyok közé tartoznak, amiket még nem tudtunk kikerülni, megoldani. Még a robbanékonyságunk hiányzik, hiszen alapozásban vagyunk, egyelőre állóképességi munka folyik, hosszú úszásokkal. A zónavédekezéses mozgásokon látszott ez igazán: ezeket a centereket egy az egyben nem tudjuk lefogni, muszáj besegíteni, ám hogy ez igazán jól menjen, ahhoz még hiányzik a szükséges mozgékonyság.

Ettől függetlenül azért jó úton jártok, nem?
Elégedett vagyok, sok jó dolgot csináltunk. Molnár Dávid az elején nagyszerűen védett, először láttam igazán úgy teljesíteni, ahogy szeretném, mert nagyon sokat várok tőle. Bedő Krisztiánon azért látszik, nem véletlen, hogy odakerült már a felnőttcsapatba is, hiszen egyre jobban, egyre rutinosabban játszik. Jansik Szilárd szintén velük készül, és remélem, idővel minél többen bejutnak a nagyok keretébe.

Azért van még bőven idő a szombathelyi világbajnokságig, mégis, lelki szemeiddel már látod a csapatot?
Várni kell még ezzel, akad sok játékos, akiket még ki akarok próbálni, bár tény, akikkel régóta együtt dolgozom, azokról már tudom, mire képesek. Viszont többen is igen sokat fejlődtek az elmúlt hónapokban, most jön el az idő, amikor nemzetközi szinten le lehet mérni, ez mennyit jelent a válogatott szempontjából. Ami nagyon fontos, hogy jó legyen a csapatszellem, amivel, úgy gondolom, nincs baj: az ausztráliai túrán már dominált az egy mindenkiért, mindenki egyért elv, enélkül ma nem lehet jó eredményt elérni.
Vízilabda hírek
Utánpótlás
horkai györgy
junio
tatabánya
nyilatkozat