cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi
Utánpótlás

Kis döccenés után biztos felnőttsiker a juniorok ellen

2013. június 22. 21:12

Az első negyed kissé meglepő eredménye – 3-1 a junioroknak – után beindult a felnőttcsapat a tatabányai összecsapáson, és végül 13-7-re győzött.

Szólok az asszonynak, most már költözzünk össze, lett volna egy szabad szombaton” – viccelődött Decker Ádám, miközben melegíteni indult a tatabányai medencébe. A tatabányai vízidélutánra ugyanis felmentést kaptak a kisgyerekesek – Madaras Norbert, Hosnyánszky Norbert, Nagy Viktor és Varga Dénes –, bár Benedek Tibor amondó volt, nem kifejezetten az apaság mentén történt a mostani csapatkijelölés: „Most azokat a játékosokat akarom megnézni, akiknek van esélyük a világbajnokságra. Meg is mondtam nekik, bár a juniorok az ellenfelek, maximális erőbedobást kérek mindenkitől, mert a mai teljesítmény is sokat nyom majd a latban.” Majd hozzátette nevetve: ennek fényében az itt lévőknek három gyerek sem jelentett volna üres délutánt...

photo3.jpgA meccs mindenesetre tartalmasan telt, függetlenül attól, hogy némi kaland árán érkeztek meg az urak Tatabányára, ugyanis a főszereplőket szállító busz nem sokkal Budapest után megadta magát, így sebtiben küldött tartalékbusz hozta a két együttest a helyszínre.

Az első negyedben aztán azt láttuk, hogy a felnőttcsapat is „lerobbant”, pontosabban nem igazán indult. A juniorokhoz „visszaállt” Bedő Krisztián átmentette cseljabinszki formáját, remek centergóllal adta meg az alaphangot, s bár Salamon Ferenc a negyed közepén egyenlített, ezután Tóth Bendegúz a saját maga által kiharcolt ötméteresből, Szabó Bendegúz pedig egy sunyi átlövésből, a duda pillanatában növelte 3-1-re a juniorok előnyét. A felnőttek ekkoriban nem igazán lelték a ritmust, a támadásaikat ekkor még elég hatékonyan verték vissza az ifjak.

2.jpgAztán a második játékrészben elkezdett helyreállni a világ rendje. A juniorok azért még bírták krafttal, azaz kellően fegyelmezetten tudtak védekezni ahhoz, hogy a felnőttek csak emberelőnyből és ötméteresből találjanak be, igaz a Hárai-Kis centerduó erőfölénye kezdett kidomborodni – miután az első negyed bénultsága után azért elkezdték megtalálni őket a labdákkal. Az általuk szállított előnyökből egyet belőtt rögtön az elején Vámos Márton, majd kettő később kimaradt, viszont beakadt két ötméteres, Szivós Márton és Bátori Bence jóvoltából. Átellenben viszont szigorodott a felnőttek védekezése, Lévai Márton is elkapta a fonalat, úgyhogy ezt a játékrészt 3-0-lal vitte el a nagycsapat.

A következőt pedig 7-3-mal. Ebben a térfélcsere is szerepet játszott, a frissiben beállt cserekapus, Bendes Viktor ugyanis láthatóan nehezen küzdött a szemébe tűző nappal, de az is igaz, hogy mind többször kerültek tiszta helyzetbe a nagyok. Salamon Feri és Tóth Marci átlövésből, Hárai Balázs centerből volt eredményes, majd Tóth Márton bevert egy ötméterest, aztán Bátori szerzett szép ejtésből újabb akciógólt, végül a válogatottban korábban góliszonyban szenvedő Salamon Feri a harmadik és a negyedik gólját is meglőtte, igencsak látványos módon.

Közben a juniorok is közbe-közbe köhintettek, a leglátványosabban Manhertz Krisztián, aki egy kipattanót követően megmarkolta a labdát az oldalkötél mellett, nagyjából hét méteren, megvárta, amíg Horkai György elmondja a partról, mit is kellene csinálni – ekkor volt 25 a támadóórán –, majd átnézett a túloldalra, és egy hirtelen mozdulattal beverte a labdát a kissé meglepett Lévai mellett. „Ne nézzél ide, nekem ne nézzél ide!” – tromfolta le Horkai mester a partról a kispad felé vigyorgó játékosát, majd hozzátette: „Megmondtam: ha már szemtelen vagy, legalább lőjél gólt. Mint most...” Azért látszott: tetszett a főnöknek a produkció...

A zárórész már visszafogottabb gólszórást hozott, több emberelőny is kimaradt mindkét oldalon, illetve a két kapusnak is akadt néhány szép védése. Hárai zseniális svédcsavarja és Szivós óriási bombája azért megakadt a hálóban, míg a végén egy labdanélküli kiállítást követően Bedő lőtt könnyű gólt, beállítva a 13-7-es végeredményt.

A meccs, azon túlmenően, hogy a tatabányai vízilabdás közösség évadzárójához méltó fénypontot jelentett, mindkét mester szerint kiválóan szolgálta a felkészülést. Mint Benedek Tibor mondta: mindenképp kellett ez a meccs a cseljabinszki kalandból kimaradt embereknek, ugyanis csak éles körülmények között vehető fel igazán a ritmus – azaz jobb, ha a jövő heti görögországi tornán nem a Montenegró elleni nyitányon kezdik el a hangolódást.

Jegyzőkönyv

Felnőttválogatott–Juniorválogatott 13-7 (1-3, 3-0, 7-3, 2-1)
Játékvezetők: Vogel Gábor, Németh Attila

Felnőttválogatott: Lévai – Bátori 2, Török, Gór-Nagy, Hárai 2, Szivós 2, Vámos 1. Cs: Tóth M. 2, Decker Á., Jansik D., Salamon 4, Kis G.
Juniorválogatott: Molnár – Berta, Jansik Sz., Lőrincz, Bedő 2, Berta, Csapó 1. Cs: Zalánki, Tóth B., Manhertz 1, Szedlmayer, Szabó B. 1, Telegdy, Német 1, Bendes (kapus).

Emberelőnyök: 9/2, ill. 8/1
Ötméteresek: 3/3, ill. 2/2
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Utánpótlás