cover image
Egyéb

Óriási bulival indul a strandpóló-bajnokság

2013. június 20. 19:37

Pénteken este, a 100 éves Széchenyi-fürdőben első ízben rendeznek vízilabda-mérkőzést.

Rendhagyó eseménnyel indul a XIV. Tesco Strandvízilabda Bajnokság. Az idén 100 éves Széchenyi-fürdőben rendezik a sorozat nyitányát 22 órától - éjszakába nyúlóan. A hajnali 4-ig tartó meccsek mellett ugyanis egy nagy buli is várja a sportot és a jó hangulatot kedvelőket, a többi közt a válogatott Decker Ádám lesz az egyik lemezlovas. A szervezők semmit sem bíznak a véletlenre, komoly hang- és fénytechnika lesz az este során.

szechenyi.jpgA rendezvényen Gyárfás Tamás, Német Toni, Manhercz Krisztián, Jansik Szilárd, Berta József (a junior világbajnokság 2. helyezettjei), Ambrus Ferenc, Halek Márton, Manhercz Ádám, Bendes Viktor mellett a női és a férfi-vízilabdaválogatottból számos játékos vesz részt. Na, meg természetesen Kásás Tamás, mivel háromszoros olimpiai bajnokunk a sorozat fővédnöke.

"Általában baráti társaságok szerveződnek egy csapattá, de komolyan veszi mindenki a küzdelmeket, jó példa erre, hogy komoly felkészülés előzte meg a bajnokságot. Szóval nagy harcra van kilátás. A mezőnyt ob I-es és ob I/B-s játékosok alkotják
" - avatott be minket Katona Norbert, a sorozat főszervezője.

A bajnokságban 24 csapat indul. A selejtezőket négy különböző helyszínen, hat-hat együttes részvételével rendezik, a selejtezőkből két-két gárda jut be a negyeddöntőkbe. A Széchenyi-fürdős rajtot követően a bajnokság bebarangolja az országot: június 29-én a balatonfüredi kikötő, július 6-án a nyíregyházi Sóstó Parkfürdő, július 13-án pedig a balatonlellei Bavaria Yachtklub következik, majd július 20-án a negyeddöntőket Orosháza-Gyopárosfürdőn rendezik.

Az elődöntőket szintén Orosházán vívják, az arany- és a bronzérem sorsa pedig július 27-én, a siófoki kikötőben dől el.
Vízilabda hírek
tesco
strandvízilabda
katona norbert
széchenyi
kásás tamás