cover image
Egyéb

Szoros vereség a szerbektől, megvan a keret

2013. június 19. 20:04

Végleges az Universiadéra utazó férficsapat névsora. Vincze Balázs fiai szerdán 10-9-re kaptak ki Szerbiától.

Szerdán kellett véglegesíteni az Universiadéra készülő férfi-vízilabdaválogatott együttesét, Vincze Balázs szövetségi kapitány pedig meg is nevezte azt a 13 játékost, akiknek bizalmat szavaz az egyetemista sportolók világversenyén. A kész csapat (plusz a felnőttekhez hamarosan csatlakozó Tóth Márton) a keddi kétkapus edzést követően szerdán hivatalos mérkőzésen is megmérkőzött Szerbiával, akik szintén a tornára gyúrnak.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az újszegedi sportuszodában igazi kánikula volt, de ez sem rettentette el a szurkolókat, hogy megnézzék a szoros csatát hozó összecsapást. Az első negyedben még nem született gól, majd a szünetig a szerbek kerültek minimális lépéselőnybe (2-3). A nagyszünet utáni nyolc perc a magyar együttes részsikerét hozta, így döntetlennel érkeztek a csapatok az utolsó játékrészbe. A záró etapot, így a mérkőzést is Szerbia nyerte meg, 9-10 lett a vége. Somogyi Balázs volt a mieink legeredményesebbje a maga négy találatával.

"Elég érdekesen indult a mérkőzés, mert az első negyed végén még 0-0-át mutatott az eredményjelző. Jó volt a védekezés mind a két oldalon és a kapusok is jól fogtak, aztán akadt olyan néhány olyan helyzet az ellenfelünk előtt, amit én az összeszokottság hiányának tudok be. Többször is kétgólos hátrányból álltunk fel, illetve másodpercekkel a végső dudaszó előtt volt egy gólunk, de azt a szerb játékvezető szabálytalannak értékelte, így nem sikerült az egyenlítés. Az ellenfél 15-16 játékossal állt ki, ezért is számítottam Tóth Márton játékára. Páran többhetes kihagyás után hétfőn csatlakoztak hozzánk, ezért is kellett ő, hogy felvegyük a versenyt a szerbekkel. Varga Dániel sérüléséig úgy volt, hogy ő is utazik velünk, de ez végül nem jött össze. Velünk készült az utóbbi időszakban, egy ideje nem játszott tétmérkőzést így a játszatása mindkét félnek jól jött" - mondta Vincze.

"Szeretném, ha sérülés már nem szólna közben az Universiadéig és ez a csapat képviselhetné Kazanyban Magyarországot és a magyar vízilabdát" - tette hozzá.

A mieink az Universiadén az A csoportba kerültek, itt Ausztrália, Grúzia, Japán, Kanada és a házigazda Oroszország lesz az ellenfél. A tornát az oroszországi Kazany városában rendezik, a magyar csapat július 2-án indul útnak.

Felkészülési mérkőzés:

Magyarország - Szerbia 9-10 (0-0, 2-3, 3-2, 4-5)
Szeged, újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Székely, Rakovec (szerb).

Magyarország: Bisztritsányi – Somogyi 4, Kovács G., Szécsi D., Mezei 1, Chilko, Juhász. Csere: Barabás (kapus), Korényi, Deutsch, Halek, Szentesi, Erdélyi 2, Tóth M. 2. Szövetségi kapitány: Vincze Balázs.

Szerbia: Zsivojnovic – Milicic, Vuksanovic 3, Rackov 1, Popovic 1, Vapenski, Toholj. Csere: Asamovic 3, Milicevic 1, Ilics, Njegovan, Lekic, Repanovic, Gvozdanovic1, Draksimovic. Szövetségi kapitány: Uros Stevanovic.

Emberelőny/gól: 9/5, ill. 8/5.
Ötméteres/gól: 1/1., ill. 1/1.
Kipontozódott: Milicsics (25.), Milicsevics (31.)

Az Universiadéra kijelölt csapat:
 
Kapusok: Barabás Botond, Bisztritsányi Dávid
 
Mezőnyjátékosok: Chilkó Márton, Deutsch Máté, Erdélyi Balázs , Halek Márton, Juhász Zsolt, Korényi Balázs, Kovács Gábor, Mezei Tamás, , Somogyi Balázs, Szécsi Dávid, Szentesi Ádám
Vízilabda hírek
universiade
vincze balázs