cover image
Egyéb

„Jó buli lesz a masters-Eb!”

2013. június 19. 14:29

A Duna áradása a Margitszigetet is elérte, így sokáig bizonytalan volt a masters-Európa-bajnokság megrendezése. Hétfőn azonban eldőlt, a kontinenstornát mégis meg lehet tartani a Hajós-Széchy Uszodában, így a csapatok is fellélegezhetnek.

A hölgyek között olyan nagy nevek szállnak ismét medencébe, mint Sós Ildikó, Primász Ágnes, Gruber Laura, Szalkay Orsolya vagy Rédei Kata. Az egykori válogatott vízilabdázók számára ez a torna inkább már csak az örömpólóról szól, így jó hangulat uralkodik az edzéseken is.

Számomra abszolút arról szól, hogy újra vízbe szállunk, nagyon jó buli és jó ötlet is. Sokan vagyunk, viszont arról fogalmunk sincs, milyen a másik három együttes. Nagyon élvezzük az edzéseket. Egyszer már kétkapuztunk is, állati vicces volt” – mondta a világ- és Európa-bajnok Rédei Kata, aki elárulta, 2004-es visszavonulása óta mi hiányzott számára a legjobban: „Maga a játék, a labdázás és ez most megvan, de azt nem mondom, hogy nem érzem a vállam.

Annak ellenére, hogy ez mégiscsak egy Európa-bajnokság lesz, Rédeiék nem akarják túl komolyan venni a tornát, hiszen ez már tényleg csak az örömről szól.

A lövés még mindig menne, de ha már úszni kell, az nem semmi. Volt egy-két kislány, akik besegítettek nekünk, mondták, hogy ne legyek durva. Én szóltam nekik, 1980-ban voltam utoljára durva, örülök, ha fent maradok a vízen, inkább kapaszkodni fogok. Erről szól az egész, ez már nem az a szituáció, amikor vérre megyünk.

A nevezéssel kapcsolatban elmondta, a hölgyeknél 30 év volt az alsó korhatár, és sokáig tartotta magát ahhoz, amit visszavonulásakor nyilatkozott, miszerint vizet egy ideig csak pohárban szeretne látni.

Nincs semmilyen elvárás. Nyilván tudni kell úszni, furcsa lenne, ha egy Európa-bajnokágon úszómestert kellene hívni, hogy kimentsen valakit. De más nincs, nem kell válogatott sportolónak lenni a nevezéshez. A visszavonulásom után nem nagyon vonzott a víz. Igaz, voltam medencében, de labdát nem fogtam 2007 óta. Tartottam magam ahhoz, hogy nem, nem, nem. Most viszont nem kellett sokat győzködni, hiszen itthon van az Európa-bajnokság és a csapat is nagyon jó lesz” – mondta Rédei Kata.
Vízilabda hírek
masters
rédei kata