cover image
Egyéb

Siker: lesz masters-Eb a Margitszigeten

2013. június 18. 16:50

Nem kell tovább izgulni, június 24. és 29. között a margitszigeti Hajós-Széchy Uszodában küzdhetnek a masters-Európa-bajnokság csapatai.

A dunai árvíz miatt kétséges volt, hogy Budapest meg tudja-e rendezni az eseményt, de a Nemzeti Sportközpont munkatársainak példátlan erőfeszítése eredményre vezettek, így nem kell új helyszínt keresni.

„Most már biztos, hogy a Margitsziget fogadni tudja az Eb csapatait, az uszoda vállalta, hogy a rendelkezésünkre bocsát egy 33 és egy 50 méteres medencét, utóbbi minden bizonnyal a Hajós-uszoda 50-ese lesz. Fantasztikus munkát végeztek a létesítmény munkatársai, és végeznek ezekben az órákban és majd a hét további részében is” – mondta el az örömhírt Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára.

masterslogo.jpgA kérdésre, miszerint lehet-e majd használni a szigetet a drukkereknek, barátoknak, családtagoknak, így válaszolt:

„Egyeztettünk a Katasztrófavédelem munkatársaival, akik elmondták, mindenképp biztosítják majd a bejutást az eseményre. A tervek szerint szerdán részlegesen feloldják a korlátozást a Margitszigeten, egy részét birtokba veheti a lakosság. Vannak olyan területek, amelyek kockázatosak, de ezek távol vannak az uszodától. Az Eb-t az elvárt színvonalon meg tudjuk rendezni”.

Dala Tamás, a Nemzeti Úszó és Vízilabda Központ vezetője a következőket mondta a jelenlegi szigeti állapotokról:

„Két medencét már kitakarítottunk, sőt sikerült vízzel is feltölteni, de vannak még olyan medencék, amelyeknek csak később tudjuk elkezdeni a helyreállítását. Sajnos az öltözőben keletkezett károk kijavítása több időt vesz majd igénybe, mert az öltözőszekrények is szétáztak, de próbálunk itt is folyamatosan haladni. Nagy-nagy köszönet jár az olimpiai központ és a Nemzeti Sportközpontok dolgozóinak, valamint mindenki másnak, aki segített az elmúlt napokban”.

A kár több tízmilliós a Margitszigeten, de jó páran ajánlottak már fel segítséget, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége például egy millió forinttal támogatja a helyreállítást.

A masters-Eb-re 62 csapat nevezett, ami rekord. Kezdődhet tehát a visszaszámlálás.
Vízilabda hírek
masters Eb
nemcsik balázs
dala tamás