cover image
Egyéb

Merész András Dodzsemezett

2014. április 24. 10:11

A női válogatott kapitánya volt a vendége a Sportklub műsorának. A Világliga-selejtezők után értékelte a nemzeti csapat helyzetét.

Merész András elmondta, valamilyen szinten csalódást jelent a selejtező-sorozat eredménytelensége, hiszen mind az olaszokat, mind a görögöket rendesen megelőztük a világbajnokságon. Ugyanakkor a nemzetközi mezőnyben akad 6-7 egyforma képességű válogatott.

Ráadásul egy-egy meccsre csak két-három napot tudott készülni a magyar válogatott, ez sokat számít, pláne, hogy 9 játékos külföldön játszik. Miután kiderült, hogy nem juthat ki a válogatott, a stáb elkezdte szervezni a nyári felkészülést, pontosabban átalakítani azt. Merész András szerint ez teljes lesz, Világliga szuperdöntő nélkül is.

A lányok nagyjából június 5-ére állnak teljes létszámban rendelkezésre. A cél az Európa-bajnoki aranyérem a nyári budapesti tornán, de a csapat lépcsőzetesen kíván előrehaladni.

watch?v=dSjhPbWoR9A A kapitány mondott pár szót a csoportellenfelekről, és a felkészülés részleteiről is. Hogy mit, a videóból kiderül.
Vízilabda hírek
Merész András
sportklub