cover image
Egyéb

Brit csoda Manchesterben

2014. április 23. 8:53

Nagy-Britannia női válogatottja két góllal legyőzte Spanyolországot a Világliga-selejtezők utolsó mérkőzésén.

No, erre aztán senki sem számított. A Világliga női európai selejtezőjében az A csoportból már korábban továbbjutott a világbajnok Spanyolország, mögötte pedig Oroszország is megtette ezt szerdán - játék nélkül (hiszen a magyar válogatott nem tudta legyőzni a görögöket, és a görögök hat pontja sem volt elég, mert az ő gólarányuk is rosszabb volt az oroszokénál).

Nemrég arról számoltunk be, hogy a brit sportpolitikai döntéshozók megvonták az anyagi támogatást a helyi vízilabdától, így még az is kérdésessé vált, hogy a válogatott elutazik-e a budapesti Eb-re. Ez a távolmaradás nincs napirenden, ráadásul kedden világraszóló győzelemmel jelezte a női válogatott, hogy élni akar.

Akármilyen összeállításban is ugrik vízbe a spanyol válogatott (mellesleg nem voltak tartalékosak), mindig erősebb, mint a brit, ehhez képest 9-7-re a hazaiak behúzták a győzelmet. A találkozón 25 kiállítást jegyezhettek fel a jegyzőkönyvírók: 13-at a hazaiak, 12-t a vendégek kaptak, Miki Oca spanyol kapitányt pedig piros lappal "jutalmazták".

A manchesteri siker az utóbbi évek egyik legnagyobb meglepetése a női mezőnyben, egyben figyelmeztetés: az Eb-n sem szabad lebecsülni a brit válogatottat, amely történetesen éppen a magyar válogatottal van egy csoportban.

Eredmény - női Világliga, selejtező:

Nagy-Britannia - Spanyolország 9-7 (1-0, 3-1, 3-4, 2-2)
Gólszerzők:
Ciara Gibson-Byrne 4, Ella Chadderton 2, Kathryn Fowler, Lisa Gibson, Chloe Wilcox 1-1, illetve Jennifer Pareja, Maica Garcia 2-2, Lorena Miranda, Ona Meseguer, Anni Espar 1-1
 
A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 9 pont 2. Oroszország 6 pont 3. Nagy-Britannia 3 pont
Vízilabda hírek
spanyol női válogatott
nagy-britannia
spanyolország
világliga