cover image
Egyéb

Vincze Balázs: Elég egy góllal nyerni szerdán

2014. április 22. 11:16

A Diapolo-Szeged vezetőedzőjét kérdezték a Digi Sport reggeli műsorában az Eger elleni párharcról.

A Szeged vezetőedzője szerint az első mérkőzésen (14-8 az Egernek) a védekezés nem működött ideálisan, főleg az első két negyedben, ez okozhatta a végül hatgólosra duzzadó egri győzelmet. A félidőben már 8-6 volt az állás az Egernek, egy jól védekező csapat Vincze szerint egy meccsen kap ennyi gólt.

A meccs elején ezzel együtt a támadásokkal nem volt gond szegedi részről, a második félidőre viszont ebben a tekintetben is „elfogyott az energia és az ötlet”.

Hogy min kell változtatni a második meccsre?

„Ezen a meccsen is úgy ugrottak be a srácok a vízbe, hogy kevés gólt kellene kapni. A mutatott teljesítmény alapján ez nem valósult meg. Ezen kell változtatnunk, ez egy összetett probléma. A videózás alatt kiderült, hogy a mozgás, a blokkok és a megfelelő kapusteljesítmény is hiányzott védekezésben, hogy az elért célt meg tudjuk valósítani" - mondta Vincze Balázs.

Szivós Márton hiánya miatt a csapat szerkezetét egy kicsit átalakították a szegediek, Vincze Balázs szerint ez valamilyen szinten sikerült, valamilyen szinten nem. Emlékeztetett, hogy az Eger az elmúlt négy évben bajnoki meccsen egyszer kapott ki, egy hónappal ezelőtt, éppen tőlük, amikor viszont az Eger nem volt komplett, hiszen két világbajnok, Gór-Nagy és Hárai hiányzott akkor náluk. Most fordított a helyzet, de Szegeden minden megtesznek azért, hogy egyetlen góllal nyerjenek a második meccsen – hiszen az is elég az 1-1-hez.

watch?v=bRCclMp2b4MSzivós Marci visszatérése a bajnoki rájátszásra elképzelhetetlen, hiszen még egy hónap van hátra a mindent eldönt terheléses vizsgálatig. Kedden kezdi a vizes edzéseket, Budapesten.
Vízilabda hírek
szeged
diapolo szeged
vincze balázs
eger
zf eger