cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Magyar-görög: húsvét után „kiskedden”

2014. április 21. 11:49

Vége a böjtnek: újra itthon láthatjuk a női válogatottat. A mieink a görögök ellen játszanak kedden, Székesfehérváron. Kapitányi helyzetjelentés a Világliga-selejtező előtt.

A lányok pénteken edzettek először közösen Budapesten, aztán a húsvéti sonka és tojás mellé kaptak még néhány tréninget Merész András szövetségi kapitány és stábja jóvoltából.

Hogy vannak a lányok?
A légiósok fizikálisan abszolút jó állapotban, Bujka Barbi és Szücs Gabi a nemzetközi kupasikerei miatt érthetően nagyon jó hangulatban érkezett meg. Kisebb problémáink adódnak: Kisteleki Dóri arcüreg-gyulladással bajlódik, könnyen elképzelhető, hogy nem is játszik majd, Keszthelyi Ritának pedig az első edzésen becsípődött a háta, meglátjuk, ő keddre rendbe jön-e. A magyar bajnokságban játszóknak a rájátszás miatt megfelelő formában illik lenni, és ez így is van.

A görögök ellen lesz lehetőség valami új elemet kipróbálni, vagy ennek nem sok értelme lenne?
Vadonatúj taktikai elemeket három nap alatt nem lehet kipróbálni. Igyekszünk a sokmozgásos játékunkat fejleszteni, tovább finomítani, védekezésben pedig az utóbbi két évben gyakorolt és alkalmazott szisztémák közül azt vesszük majd elő, amelyik leginkább illeszkedik a görögök játékához.

Ha Keszthelyi Rita és Kisteleki Dóra nem játszhat, azért a lehetőségek behatároltak lehetnek.
Egyrészt igen, másrészt, ha nélkülözni kell valamelyiküket vagy mindkettőjüket, az kiváló lehetőséget teremt azoknak, akik eddig kevesebbet játszottak. Garda Kriszti most játszik majd először a világbajnokság óta, vagy ott van a vélhetően szerepet kapó Gémes Alexa, aki talán tétmeccsen még nem is kapott esélyt. Nem lesz nagy kísérletezés, de mégis, az Eb-felkészülésre összehívott bő keret előtt most még élesben láthatom a lányokat.

A bajnoki szereplések, sikerek és kudarcok mennyire látszódnak a lányokon?
Ez egy elég profi társaság, és ez most is látszódik. Nem látok problémát az egri vagy az UVSE-játékosoknál a bajnoki elődöntőben elszenvedett vereségek után, mint ahogy a BEK-győztes Szücs Gabi és a nem BEK-győztes Keszthelyi Ritánál sincs változás a korábbi válogatott hozzáállásukhoz képest. Ez a magyar válogatott nagyon jó mentalitású játékosokból áll, akik függetleníteni tudják magukat attól, ami a klubjaikban történik velük.

A Magyarország-Görögország Világliga-selejtező 18 óra 30 perckor kezdődik Székesfehérváron. A mérkőzést a Digi Sport 1 élőben közvetíti.

 
A magyar válogatott kerete:
 
Kasó Orsolya, Gangl Edina, Horváth Anna - kapusok

Keszthelyi Rita, Kisteleki Dóra, Takács Orsolya, Tóth Ildikó, Bujka Barbara, Szücs Gabriella, Menczinger Kata, Csabai Dóra, Miskolczi Kitti, Garda Krisztina, Kisteleki Hanna, Sikter Diána, Gémes Alexa, Czigány Dóra, Hevesi Anita
Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
világliga
görögország