Egyéb

Amerikai fiatalok Pesten, ámulnak a városon

2014. április 19. 18:32

Szabó Balázs négy és fél év után tért haza amerikai egyeteméről, a KSI játékosa túrát szervezett Budapestre.

Vasárnap érkeztek, hétfőn utaznak vissza az Egyesült Államokba a kaliforniai Napa városának középiskolás pólósai és kísérőik. Tizenkét vízilabdázó, hat kísérő és edzőjük jött el Budapestre, miután Szabó Balázs megszervezte nekik az utat.

Balázs - alias Dög - decemberben tért haza Kaliforniából, négy és fél évig a University of Pacific hallgatója volt. Szóljon először erről:

"Azt hiszem, mindent egybevéve megérte ez a pár év, nagyon jó döntést hoztam, amikor kimentem. Az egyetem zseniális, hihetetlenül felszerelt, a tanárok rendkívül segítőkészek. Úgy érzem, több lettem az elmúlt négy és fél év miatt, és a vízilabda sem ment rosszul. Ezen az egyetem tanul Erdélyi Balázs és Laczkovics Krisztián is. Be voltunk fogva rendesen, napi két vagy akár három edzésünk volt. Pörgős, gyors pólót játszanak Amerikában, a mi csapatunk is, egyébként idén bajnoki döntőt játszottunk, sajnos elveszítettük".

Balázs elmondta, nemrég 10-15 magyar fiatal kereste meg, hogy érdeklődjön az amerikai egyetemi lehetőségekről, sokan tervezik tehát, hogy kimennek a tengerentúlra.

Jelenleg a KSI-ben pólózik Szabó, nem döntötte még el, hogyan tovább. Mindenesetre egyik jó barátja, Joey Gullikson és kis csapata Magyarországra utazását sikerült elrendeznie. Napa város egyik középiskolájában vízilabdaedzőként dolgozik Joey, aki megígérte, eljön hazánkba, hogy megnézze, milyen a vízilabda császárainak otthona.

Nos, Balázs elmondása szerint mind a játékosok, mind kísérőik fantasztikusan érzik magukat, nagyon tetszik nekik a város és azok a kulturális programok is, amelyekben részük volt.

Ami a pólót illeti: a srácok kétkapuztak a héten fővárosi csapatokkal, míg Szabó Balázs szombaton 1 gólt szerzett az Ybl elleni alsóházi helyosztón.
Vízilabda hírek
szabó balázs
ksi