cover image
Egyéb

Märcz Tamás a BVSC rájátszásbeli terveiről

2014. április 17. 19:46

A BVSC-Zugló vezetőedzője volt a Reggeli Start egyik vendége csütörtökön.

"Azt gondolom, a BVSC egy középcsapat, amely egy jó átlagot játszott. Nagyon sok kötelezőt behúztunk ebben az évben, néhány kisiklás volt, ami azt gondolom, belefért ebben az időszakban" - értékelte Märcz Tamás a szezont.

"Lehet nyugodtan dolgozni. Szeretek ott lenni, profik a körülmények, Olaszországban nem mindig adottak a vízfelületek ilyen mértékben" - tette hozzá, majd egy kicsit beszélt az ottani szakmai munkáról. "Amit nagyon szerettem volna áthozni ide, az a mentális felkészítés. Próbálom belesulykolni a játékosokba, hogy minden meccsükre maximálisan álljanak oda, és ne ismerjenek lehetetlen, akárkivel is játszunk is. Próbálom levenni a felelősséget a játékosokról, hogy kihozzák magukból a maximumot. Úgy érkezzenek oda a játékosok a hétvégére, hogy nyerni akarjanak, de ez ne rontsa le a teljesítményüket."

Szerinte az a BVSC erőssége, hogy 14 játékos rendszeresen játszik, vannak rutinos pólósok, akik viszik előre a csapatot, és ott vannak a fiatalok, akik hallgatnak rájuk. Az átlagéletkor 23-24 év az együttesen belül, lehet tehát még fejlődés ebben a garnitúrában.

A BVSC szeretné egyben tartani a csapatot, de változások bármikor jöhetnek, a lényeg, hogy a szezon végén mindenkivel leülnek majd tárgyalni. Sokakat hívnak a csapatból más klubok, ez visszajelzés is egyben.

watch?v=p08DJxdlVa0 A zuglóiak olimpiai bajnok edzője bízik az 5. hely megszerzésében. Részletek a videóban.
Vízilabda hírek
BVSC
märcz tamás