cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Merész András keretet hirdetett

2014. április 16. 8:50

A férfiválogatotthoz hasonlóan a női nemzeti együttesünknek is van még egy mérkőzése a Világliga selejtezőjében.

A magyar válogatott esélyei a kínai szuperdöntőre még a görögországi vereség alkalmával csappantak meg jelentősen. A lebonyolítási rend ugyanis kimondja, a két európai csoportból csak a győztesek jutnak tovább, valamint a jobbik második válogatott.

Azaz 6 ponttal csak akkor lehet továbbmenni, ha földrengető gólkülönbséggel bír a csapat, ám mivel a csoportunkban még Olaszország szerepel (hovatovább meg is szerezte az első helyet), míg a másik hármasban Spanyolország és Oroszország mellett a gyengus Nagy-Britannia, bizony, az oroszoknak áll a zászló.

Emlékeztetőül: a magyar válogatott kétgólos cataniai vereséggel nyitotta a selejtezőket, majd kikapott Görögországban is. Ellenben a Nyéki Imre Uszodában március végén remek mérkőzésen és jó hangulatban három góllal megverte az olasz válogatottat. Ha másért nem azért, hogy Di Marióék ezt emlékezetükbe véssék a nyári Európa-bajnokság előtt.

A mieink április 22-én, Székesfehérváron fogadják Görögországot, a helyzet az, hogy legalább 9 góllal kellene megverni őket a kínai szuperdöntőbe jutás érdekében.

Merész András szerda reggel bő keretet hirdetett a találkozóra. Ez a következő:

Kasó Orsolya, Gangl Edina, Horváth Anna - kapusok 

Keszthelyi Rita, Kisteleki Dóra, Takács Orsolya, Tóth Ildikó, Bujka Barbara, Szücs Gabriella, Menczinger Kata, Csabai Dóra, Miskolczi Kitti, Garda Krisztina, Kisteleki Hanna, Sikter Diána, Gémes Alexa, Czigány Dóra, Hevesi Anita
Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
világliga