cover image
Egyéb

Gyöngyösi András: Kipróbálnám a BL-t egy magyar élcsapattal

2014. április 15. 12:03

A Spandau magyar szakvezetője volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának kedd reggeli vendége.

A BL-szereplésről kérdezték legelébb Tojást, aki elmondta, hogy amíg tavaly 3 pontot szerzett a Spandau a sorozatban, most a csoportban 13-at fog, ezzel éppen csak lemaradnak a barcelonai Final Sixről.

Hiába a jó szereplés, a körülmények nem túl ideálisak a megfelelő szakmai munkához, hiszen a vízilabda egyre hátrébb szorul Németországban, egyre kisebb sportággá alakul.

„Még a munkáltatóm a Spandau, és szeretném megnyerni a bajnokságot és a kupát is a csapattal, így nem szeretnék sok mindent mondani, legyen elég annyi, hogy egész évben egyetlen komoly csapattal sem játszottunk edzőmeccset, és így tudtunk jól szerepelni a világ legjobb csapatai ellen a BL-ben. Ez volt a legnagyobb csalódás számomra, egyedül a Canottieri Napoli jött el hozzánk karácsony környékén, és velük játszottunk négy meccset” – utalt a nehézségekre Gyöngyösi András.

A szakember többet szeretne edzeni a heti hat helyett, a fiatalok hozzáállásán is lehetne javítani, de a BL-meccsekre megtelik az uszoda, így az ottani hangulat kicsit kárpótol mindenkit, átmenetileg.

„Egy edzőnek ki kell tartania a saját stílusa mellett, akár külföldön, akár Magyarországon. A keménykezűség a mai sportban egy fontos dolog. Ahogy változik a kor, a játékosok egyre nehezebben kezelhetők” – utalt a debreceni körülményekre.

watch?v=hjNPCsOVQGwGyöngyösi András azt mondja, nem áll úgy a német vízilabda, hogy elengedjen egy jó szakembert ilyen könnyen. Ahhoz viszont, hogy ő Németországban maradjon, sok mindennek változnia kell. Kapott viszont szimpatikus megkereséseket itthonról, ami nyugis meló lenne, vidéki bázis felépítéséről van szó. „Mindig várom, hogy egyszer kapok egy olyan magyar csapatot, amelyik a BL-ben szerepelne. Bele lehetne írni a szerződésembe, hogy ha nem jutok el vele a Final Sixbe, akkor felállok magamtól. Nem tudom elképzelni, hogy a mai Eger hogy tud így szerepelni, nem megbántva senkit sem. Egyszer ki szeretném próbálni magam egy élcsapatnál” – mondta Tojás a Reggeli Startban.
Vízilabda hírek
gyöngyösi andrás