cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Magyar-horvát: az Eb jegyében is

2014. április 15. 10:47

Férfiválogatottunk lezárja a Világliga-selejtezősorozatot kedden este Pécsett. Egy igazi presztízsmeccsel.

Horvát barátaink két közelmúltbéli randevúnkra biztosan emlékeznek: a 2013-as barcelonai világbajnoki elődöntőre, ahol megtapasztalták, mitől magyar vízilabda a magyar vízilabda, valamint a sibeniki Világliga-selejtezőre – ott amúgy szintén ezt tapasztalták meg. Január 14-én ugyanis elveszett helyzetből, kétgólos hátrányból állt fel a magyar válogatott, és lett azzal 6-6 a rendes játékidőben.

Vámos Marci, majd egy Varga-akció végén Dumi talált be, az 5 méteresek során pedig 3-2-re mi nyertünk, ezzel lépéselőnybe kerültünk a horvátokkal szemben. Már csak azért is, mert a görögök is így nyertek ellenük idegenben, hogy azután legutóbb odahaza a rendes játékidőben is megverjék Dobudékat – ezzel kikaparták nekünk a továbbjutást.

Megjegyzendő: a sors igazságtalansága lett volna (na és a lebonyolítási rendé), hogy az utolsó meccs előtt is nekünk kellett volna izgulnunk azok után, hogy egyszer sem kaptunk ki a selejtezők során.

Szóval tét nélküli lesz a keddi, pécsi meccs, már ha lehet ilyet mondani az aktuális világbajnok és az aktuális olimpiai bajnok ütközete előtt.
Benedek Tibor elmondta, egy kicsit leegyszerűsítjük majd a játékot az esti mérkőzésen, egyúttal a fiataloknak itt a lehetőség az újabb bizonyításra.

Nagy a harc az Európa-bajnoki keretbe jutásért, így senki ne számítson arra, hogy bárki is félvállról venné a meccset. Ez egyébként sem jellemző erre a társaságra.

Érdekesség, hogy többek a vasárnapi Adria Liga-döntőn is részt vettek a két együttesből: a mieink részéről Varga Dénes és Varga Dániel a Primorje Rijekával megnyerte a sorozatot.

Világliga-selejtező, Pécs, 19 óra - DIGI Sport 1, ÉLŐ:


Magyarország-Horvátország

A magyar válogatott kerete:

Decker Attila, Lévai Márton - kapusok

Jansik Dávid, Angyal Dániel, Decker Ádám, Vámos Márton, Madaras Norbert, Bátori Bence, Kovács Gábor, Török Béla, Hosnyánszky Nobert, Tóth Márton, Bedő Krisztián, Varga Dániel, Varga Dénes - mezőnyjátékosok
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
világliga
Benedek Tibor
horvát válogatott
görögország
horvátország