cover image
Szövetség

Óriási dologra készül Kemény Dénes

2014. április 11. 11:10

Megtérülnek a különféle uszodaépítési programok - jelentette ki a szövetség elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke szerint ha sikerül végigvinni az elképzeléseket, minden tízéves gyerek fog tudni úszni Magyarországon és biztosított lesz az átlagemberek napi uszodai mozgása, ami a kórházi betegek számának csökkenésében is megmutatkozik majd. 

A már megkezdetteken túl további nyolc uszodára van már érvényes pályázat, amelyhez már gyűjtik a társaságiadó-forrásokat az építtetők - jelezte Kemény Dénes. Hozzátette: ezeken az úgynevezett TAO-s uszodákon túl működik olyan tanuszoda-építési, illetve járásközpont-uszoda építési program, amely a kormány saját kezdeményezése.

"Ezt olyan saját elképzeléssel spékeltem meg, amit beépítenek a programba, hogy vagy tanuszoda, vagy versenyuszoda ne legyen messzebb egyetlen egy magyar iskola diákjától sem 15 kilométernél. Ez azt jelenti, hogy ha ilyen távolságra lesz bármelyik magyar diákhoz az uszoda, akkor a mindennapos testnevelésbe a 4. osztályosoknál be lehet iktatni a heti két óra úszásoktatást. Magyarul, ha ez a program megvalósul, minden tízéves gyerek fog tudni úszni" - hangsúlyozta Kemény Dénes.

"Szerintem még soha nem volt ilyen az országban, ha ezt sikerül megvalósítani, az óriási dolog" - jegyezte meg a vízilabda szövetség elnöke.

Hozzáfűzte, hogy a további elképzelések szerint 50 kilométerenként versenyuszoda épülne. "Ez azt jelenti, hogy ha valaki tehetséges és nem balszerencsés, akkor nem 50, hanem 20-30 kilométeren belül versenyuszodába tud járni sportolni". 

Úgy vélte, ha ezt az elképzelést sikerül végigvinni, integrálva a többi uszodaépítési programba, akkor ebben a kormányzati ciklusban olyan komoly előrelépés történne, amelynek befektetését az állam visszakapja. Ennyivel kevesebbet kell ugyanis a későbbiekben a társadalombiztosításnak kórházi kezelésekre, gyógyszerekre költeni. 

A beszélgetést itt meg is lehet hallgatni.
Szövetségi hírek
kemény dénes
TAO
uszoda