cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor: „Tökéletes volt a mérkőzés levezetése”

2013. június 15. 17:03

Benedek Tibor a műugródeszkák árnyékában adott interjút az orosz tévének, majd honlapunknak is értékelte a döntőbe jutást.

Egy derűs értékelés a mai meccsről.
Azt gondolom, elértük azt, amit a hét elején mondtunk, ígértünk, hogy meccsről meccsre folyamatosan javul majd a játékunk. Iszonyatosan fegyelmezett volt a csapat, azzal együtt, hogy bármennyire is próbálták... nem azt mondom, hogy ellenünk fújni, hanem ikszre hozni a mérkőzést. Nem vagyok rosszindulatú, és nem azt állítom, hogy ez a magyarok ellen irányul: az egész tornán ez érvényesül, szoros meccseket akarnak, és ezért megtesznek bármit. Most a 12-3-as kiállítási arány és a 7-3-as kontraarány abszolút mutatja, mi volt a hozzáállás. Ehhez képest abszolút jól bírtuk fejben, leszámítva Pufinak a megmozdulását, tökéletes volt a mérkőzés levezetése.

A védekezés, gondolom, ma is tetszett.
Nagyon. Tizenkettőből három fórt lőttek be, nagyon fegyelmezettek voltunk végig. Arra a második negyed után rájöttünk, hogy nem tudunk támadni, mert úgyis kontra lesz, tulajdonképpen a harmadiktól azt kértem tőlük, ne csináljanak semmit, mert akárki is próbál beindulni, akár Varga Dumi, akár Decker Ádi, úgyis belefújnak.

Milyen érzés kerítések között vízilabdázni?
Azért ez mindig így volt: ha vízilabdában ezt nem kalkulálod bele, akkor nincs esélyed. A magyar csapatra mindig is jellemző volt, hogy ha kell, átmegy a falon is. Mi erre készülünk, soha nem arra, hogy nekünk bárki segíteni fog.

Holnap Szerbia.
Az elejétől azt mondtam, szeretnék játszani Montenegróval és Szerbiával, bár a szerbek esetében persze nem tudtam, melyik fázisban találkozhatunk. Az, hogy egy ilyen világversenyen játszhatunk velük, fantasztikus dolog: ha öt tornán mérkőznénk velük a nyáron, együtt nem érne annyi, mint ez az egy meccs holnap.

És?
Borzalmasan erősek, nem jelent semmit, hogy ma itt szenvedtek. Öt éve együtt játszanak, minden mozdulatát ismeri egyik a másiknak, s bár ketten nincsenek itt, azért ez egy nagyon jó csapat – azaz igazából a döntőben mi leszünk a kihívók.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
benedek
tibor
nyilatkozat
világliga
egyesült államok
elődöntő