cover image
Egyéb
Utánpótlás

Szombathely már vb-lázban ég

2013. június 15. 16:01

Augusztus 12. és 18. között a vízilabdavilág Szombathelyre figyel majd, mivel a vas megyei város ad otthont a junior-világbajnokságnak.

Nagy sportdiplomáciai siker ez, legutóbb 21 évvel ezelőtt rendezhetett hazánk hasonló, utánpótláskorúaknak szóló rendezvényt, akkor Sopronban volt az Európa-bajnokság. A szombathelyi seregszemlén 16 ország 350 sportolója vesz részt, a mieink a címvédő Olaszországgal, valamint Kanadával és Kolumbiával kerültek egy csoportba.

A város már nagyban készül a világbajnokságra, melyet Szombathely városa és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) is támogat, egy helyi cég és az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület pedig a szervezésben segít.

"A csapatok már foglalják le a szállásokat, hamarosan pedig jön a FINA helyszíni szemlét tartani. Van pár feltétel, amelyeknek meg kell felelni, de nem kell egy kifinomult kézikönyvet elképzelni, alapvető dolgokat vár el tőlünk a szervezet" - mondta megkeresésünkre a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) főtitkára, Nemcsik Balázs.

Az eseménynek a Tófürdő ad majd otthont, ide még elhelyeznek egy ezerfős mobillelátót. Lesz egy külön edzőmedence is, az a versenyhelyszíntől mindössze 100 méterre található, az út túloldalán.

"Az eseményre a belépés ingyenes lesz. Reméljük, hogy a magyar csapat eljut a világbajnokság utolsó fázisáig és akkor hatalmas lesz az érdeklődés a torna iránt" - mondta Nemcsik.

A legutóbbi hasonló sportági világbajnokságot Ausztráliában rendezték, ahol a magyarok - mind a nőknél, mind a férfiaknál - ezüstérmet szereztek meg.
Vízilabda hírek
Utánpótlás
junior
világbajnokság
szombathely