cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor: „Még sosem láttam a csapatot így védekezni”

2013. június 14. 13:47

Ha nem is hozott gólfesztivált a mérkőzés, azért izgalmakat sem nagyon: Brazília 8-4-es legyőzésével simán került az elődöntőbe válogatottunk a Világligában, ahol szombaton az Egyesült Államokkal találkozik. Benedek Tibor ugyanakkor érdekes szempontokat említett értékelésében.

Most akkor ez egy könnyű meccs volt vagy sem?
Nagyon-nagyon jól védekeztünk, szinte nulla hibával. De emiatt, hogy ők nem tudtak játszani, mi nem kaptuk meg az ítéleteket, holott sokkal több kiállítást is fújhattak volna. Éppen azért, mert egy sima mérkőzésen vagyunk túl, talán beszélhetek erről, pedig én tényleg nem szoktam velük foglalkozni, de most számomra teljesen egyértelmű volt, hogy ez egy bírók által irányított mérkőzés volt. Legalább hat-hét fór jöhetett volna még a centerbe beadott labdáink után, miközben nekik esélyük nem volt a bejátszásokra – de nem akarták, hogy valami nagyon nagy különbség alakuljon ki. Persze, mi is tehettünk erről, hiszen az elején a fórjainkat kihagytuk, emiatt tudtak a brazilok meccsben maradni.

Mivel rendre kijátszották a harminc másodperceket, sőt, vagy hatszor vissza is pattant hozzájuk, mintha jóval többet lett volna náluk a labda, mint nálunk. Kvázi jóval kevesebb időnk jutott támadásra, mint nekik. Emiatt sem pörögtünk úgy esetleg?
Ők nem tudtak semmit csinálni, tartották a labdát, majd szépen eldobták, vagy be a sarokba, és visszamenekültek. Nekünk igazából esélyünk sem volt lefordulni, ők egy biztonsági játékot csináltak, a támadásuk szinte nem is létezett, igaz, ehhez kellettünk mi is, mert még nemigen láttam a csapatot így védekezni. Szinte nem volt olyan brazil szabaddobás, amelyiknél ne segítettek volna be ketten is. Örülnék, ha ez a típusú védekezés megmaradna, mert jó volt nézni. A fórjainkat, és azon belül a kapufás helyezkedéseinket és helyzeteinket kell jobban megoldanunk, a mai mérkőzésnek számomra ez a tapasztalata.

Az elődöntőben ismét jönnek az amerikaiak – gondolom, más lesz a szombati találkozó, mint a keddi volt.
Egy kicsit többet tudunk róluk, igaz, ők is rólunk. Viszont szerintem mi többet fejlődtünk a mérkőzések alatt, mint ők, azaz igen, úgy gondolom, teljesen más lesz a meccs, mint az első.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Benedek Tibor
fina
világliga
szuperdöntő
brazília
nyilatkozat