Egyéb

A DVSE közleménye

2014. március 5. 10:00

Értetlenül állunk a Vasas vízilabda egyesületének lejárató kampánya előtt, melyet együttesünk ellen indított a sajtóban, három nappal a DVSE - Vasas bajnoki mérkőzés után.

Természetesen sajnáljuk, hogy az összecsapás közben sérülések történtek, de visszautasítjuk a vádat, hogy Vindisch Ferenc szándékos ütéssel ártott volna Steinmetz Ádámnak, Szasa Misics pedig Takács Bálintnak.

A 2013/2014-es bajnoki szezonban több olyan alkalom is volt, amikor debreceni játékosnak okozott sérülést a rivális valamelyik játékosa. Sőt, a 2012 szeptemberében megrendezett debreceni Nemzetközi Férfi Vízilabda Felkészülési Tornán éppen a Vasas pólósa, Angyal Dániel mért olyan erejű ütést csapatunk centerére, Szasa Misicsre, aki attól dobhártyasérülést szenvedett, és hetekre kidőlt. Mi egyetlen esetben sem indítottunk támadást és sajtókampányt az ellenféllel szemben, sajnos a sérülésveszély fokozottan jelen van ebben a sportágban.

Elfogadhatatlannak tartjuk azt is, ahogy Steinmetz Ádám és a Vasas minősíti Vindisch Ferencet - ellenkező esetben klubunk egyetlen játékosa vagy vezetője sem tenne ilyet. Úgy gondoljuk, hogy mindenki egyenértékű, nincs olyan, hogy minőségi, és nem minőségi játékos.

Kérjük a Vasas vezetését és játékosait, hogy méltósággal viseljék a mérkőzésen elszenvedett vereséget, és hagyják abba a mesterséges indulatkeltést. Ezen a találkozón egyszerűen jobb volt a Debrecen!

Debrecen, 2014. március 4.

Kiegészítés:

Játékosunk, Vindisch Ferenc a 2014. március 1-jén játszott Debrecen-Vasas OB I-es vízilabda mérkőzésen a Steinmetz Ádámtól elszenvedett rúgása következtében bordatörést szenvedett, melynek orvosi diagnózisát továbbítottuk a Magyar Vízilabda Szövetségnek!
Vízilabda hírek
debrecen
dvse