cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor: „Látom, hogy jók vagyunk, de az ellenfelek is azok”

2013. június 13. 15:25

Benedek Tibor jóval kisimultabb arcvonásokkal jött ki a medencetérből - avagy a győzelem és a csoportelsőség adott esetben képes éveket is fiatalítani egy kapitányon.

Azért ez úgy nézett ki, ahogy ki kellett néznie.
Igen – függetlenül attól, hogy ez papíron kötelező győzelem volt. Szerencsére már láttuk mérkőzésüket, azaz fel tudtunk belőlük készülni. Mégis, végig koncentrálni kellett, és volt egy kis nyomás is rajtunk, amikor feljöttek 6-4-re, utána azonban megint elkezdünk játszani, és bebiztosítottuk a sikerünket.

És vele a csoportelsőséget.
Így a brazilokkal játszunk, azaz könnyebbnek ígérkezik a negyeddöntő, de még ezt is meg kell nyerni, azaz természetesen készülni fogunk rá.

A mai mérkőzésen annyi látszott, nem lehet egy pillanatra sem kihagyni, még Japán ellen sem.
Ráadásul egy teljesen másfajta vízilabdát játszottak, amire reagálnunk kellett, és nekünk is abszolút mast kellett csinálnunk, mint egyébként. A vége felé már kettészakadt a mezőny, a lényeg az volt, hogy előrevigyük a labdát, és beadjuk centerbe.

Az első három mérkőzés mérlege?
Azt látom, hogy borzasztó nehéz lesz felépíteni magunkat – látom, hogy jók vagyunk, de az ellenfelek is azok. Szerbia egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből, most ők az a csapat, amelyiket meg kell verni. Korábban mi voltunk azok, és tudjuk, ez a későbbiekben azért okozhat gondokat, de persze nekünk magunkra kell figyelnünk, hogy egyre jobban megközelítsük őket.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Benedek Tibor
fina
világliga
szuperdöntő
japán
nyilatkozat