cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Szücs Gabi: "Meg kell tanulnunk elődöntőt játszani"

2013. június 11. 20:21

A magyar női vízilabda-válogatott a negyedik helyen fejezte be a pekingi Világliga-döntőt. Azonban sok idő nincs a pihenésre, hiszen bő egy hónap múlva a lányoknak már a világbajnokságon kell teljesíteniük.

A csapat egyik vezéregyénisége volt a távol-keleten Szücs Gabriella, hiszen összesen tíz találattal járult hozzá a válogatott sikeréhez, ráadásul az első két csoportmeccsen az ő hajrágóljai is kellettek a magyar győzelmekhez.
Fotó: MTI

Fotó: MTI

A spanyol Sabadell tagjaként BEK-trófeát nyerő pólós elmondta, nem volt könnyű dolguk, hiszen meglehetősen gyors volt a tempó a viadalon: "Megterhelő hat nap alatt hat mérkőzést játszani. Egy világversenyen is két naponta vannak a meccsek, és az is fárasztó, nem még így. Ráadásul az első napokban nem hanyagoltuk el a fizikai felkészülést sem."

"Egy negyedik helyet nem lehet ötösre értékelni, de ha abból indulunk ki, hogy két napot edzett együtt a csapat, és nagyon jó válogatottak ellen játszottunk, nem hiszem, hogy szégyent vallottunk volna. Igazából ez egy nagyon jó eredmény. Tulajdonképpen a női vízilabdában az adott naptól függ, hogy melyik csapat nyer, melyik veszít, tehát ha az elődöntőben tudunk úgy játszani az oroszok ellen, mint ahogy tettük azt a csoportkörben, akkor most éremmel tértünk volna haza."

Szücs kitért arra is, milyen hibákra kell megoldást találni a barcelonai világbajnokságig. A javításra lesz lehetősége a Merész-csapatnak, ugyanis a világverseny előtt több felkészülési mérkőzést is játszanak a lányok.

"A taktikát illetően mindenen van javítanivaló. Cserélődtek az emberek, össze kell állniuk a dolgoknak. A válogatott egyébként nagyon jól működött, mint csapat. Amikor veszélyhelyzetben voltunk, ez tudta átlendíteni a teljesítményünket. Azt beszéltük, hogy nekünk valószínűleg meg kell tanulni elődöntőt nyerni. A kvalifikáción is, az olimpián és most is elmeneteltünk a négyig, ott viszont megtorpantunk. Ez egy rejtély, de van még időnk, hogy ezen dolgozzunk"

A vb-n sem lesz túl könnyű dolga a nemzeti csapatnak, hiszen rendkívül erős mezőnyön át vezet az út az aranyéremig. A magyar együttes a csoportkörben a brazilokkal, az olaszokkal és kazahokkal találkozik majd.

"Lehetetlen jósolni. 9-10 olyan válogatott van, amelyik nyerhet. Az adott napra kell majd koncentrálni, a nyolc közé jutás lesz az első nagy lépés, ahol majd győzelem kell" - vélekedett Szücs Gabriella.
Vízilabda hírek
Női válogatott
szücs gabriella
világliga