cover image
Szövetség

Jön egy új fejezet? Világkonferencia Mexikóban

2014. január 21. 10:45

Meglehet, a sportág megreformálásának újabb fázisához érkezünk: a FINA nagyszabású vízilabda Világkonferenciát rendez február utolsó két napján – Magyarországról Kemény Dénest kérték fel előadónak.

A FINA Büro soros ülését megelőzően, február utolsó két napján, a mexikói Cancunban vízilabda Világkonferenciát rendez a FINA – első ránézésre a program meglehetősen ínycsiklandozó.

Különösen az a része, amelyben az amerikai profiligák, a kosarasok (NBA) és a baseballosok (MLB) képviselői beszélnek arról, melyek a legfontosabb hozzávalói egy csapatsport sikeressé tételének (elsősorban persze a szurkolók és a média körében). Ezen túlmenőn az utóbbi időben sikeressé vált egyéni és csapatsportok (rögbi, strandröplabda, BMX) irányítói számolnak be arról, miként lehet a meglehetősen zsúfolt sportpiacon érvényesülni.

Természetesen a vízilabda-közösség kiválasztott tagjai is tartanak prezentációkat, játékosok, edzők, tisztviselők – itt szólal fel Kemény Dénes –, valamint a sportágot irányító technikai bizottság reprezentánsai. És szintén érdekesnek ígérkeznek azok az előadások, amelyek során profi médiaszakemberek, illetve a szponzorok osztják meg tapasztalataikat, hogy csapatsportok esetében mi az, ami iránt a sajtó, a szurkolók, illetve a támogatók érdeklődnek elsősorban.

Az „Éld át a csapatsportok varázsát” mottó alatt futó konferenciát egyébként igen stílszerűen viszik Mexikóba, elvégre 1968-ban ott sikerült csaknem a sírgödörbe lökni a vízilabdát a „három büntetőpont egy négyméteres” szabállyal. Az akkori olimpia drámája sarkallta a FINA-t a sportágat voltaképpen megmentő változtatásokra (leginkább a támadóidő és a kiállítás-idő bevezetésére) – azaz Mexikó ismét jó kiindulópont lehet egy új fejezet elindítására.

Szövetségi hírek
fina
világkonferencia
mexikó
kemény dénes