cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor: „Nem baj, ha nem maradunk veretlenek”

2013. június 10. 20:26

Benedek Tibor vezetésével eddig kilencből kilenc meccset nyert a válogatott – kedden azonban az eddigieknél jóval komolyabb tesztek során kellene megőrizni a veretlenséget.

Olyan állapotban van a csapat, amilyennek elképzelted?
Igen, sőt. A klubokban jó munka folyt, amire lehetett építeni. A rájátszás nem tartott sokáig, azaz nem volt olyan hosszú párharc, ami kimosta volna a játékosokat – és a pihenőt követően elvégezték azt az egyéni edzésmunkát is, amit kértem tőlük, így az első héten mindent meg tudtunk csinálni, kifejezetten jó állapotban van mindenki. Ez látható és mérhető is.

Bár a világbajnokság még odébb van, és az az igazi mérce, de azért ez a torna is nyom valamit a latban, nem?
A vébéfelkészülés szempontjából nagyon jó időben van, a felkészülés második hetében, ilyenkor kifejezetten hasznos ilyen meccseket játszani. És az sem baj, hogy hat nap alatt kell hatot letudni, pont egy ilyen torna kell a csapatunknak.

Mennyire helyezed nyomás alá magad az eredményt illetően? A 9/9-es mutató csak egy statisztika, vagy azért nem lenne rossz 15/15-tel hazamenni Cseljabinszkból?
Ez a része nem izgat, éppenséggel nem baj, ha nem maradunk veretlenek, hosszútávon nem árt, ha egy csapat életében vannak hullámvölgyek, olykor jöhetnek kudarcok, mert ezekből is lehet építkezni. Az is egyértelmű, hogy ilyen ritmusnál senki sem tudja magát minden egyes mérkőzésre felszívni, azaz hatból hatszor kimagaslóan játszani. És ahogy figyelem, a FINA-nak sem érdeke, hogy nagykülönbségű győzelmek szülessenek, azaz a játékvezetők tehetnek azért, hogy kiegyensúlyozottak legyenek mérkőzések, vagyis adott esetben nem kell drámainak tartani, ha mondjuk csak 2-2-re állunk Japán ellen két negyed után. De ez mellékes, a mi csapatunk szempontjából a pszichés folyamat a lényeges, azaz ha jó eredmény születik, ha rossz, a lényeg, hogy azt miként dolgozzuk fel.

Azaz nincs őrült tétje a Szuperdöntőnek?
Tétje van, és még csak azt sem akarom sugallni, hogy nem baj, ha kikapunk. Nem, mi minden egyes mérkőzésre úgy készülünk, hogy meg akarjuk nyerni. Ha sikerül, örülünk, de még egyszer mondom: hosszú távra tervezünk, azaz bárhogy is végződik ez a torna, még fontosabb, hogy utána miként dolgozzuk fel az itt történteket.
tibiedzes1.jpg  
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
szuperdöntő
világliga
fina
Benedek Tibor