cover image
Egyéb
Utánpótlás

Megterhelő, de bírják

2013. június 10. 18:46

Elkezdte a felkészülést a Juniorválogatott az augusztusi világbajnokságra.

A magyar Juniorválogatott tagjai számára amolyan erőltetett menetnek is beillett a mögöttünk hagyott szezon, a fiatalok ugyanis a korosztályos csapatok mellett a magyar élvonalban is megmutathatták, mit tudnak. A csapat ráadásul becsülettel helytállt és végül a tízedik helyet kaparintotta meg.

Nem volt azonban sok ideje a pihenésre Horkai György legénységének, a nemzeti együttes augusztusban a juniorkorosztály mezőnyét látja vendégül a szombathelyi világbajnokságon (augusztus 12-18.). A csapat tagjai már június 10-én, hétfőn elkezdték a felkészülést a világeseményre.

"Van egy kialakított programunk és azt találtuk ki, hogy már két hónappal a vb előtt munkába állunk. Az első hetekben természetesen az alapozásé a főszerep, az állóképességen dolgozunk. Biztosan lesznek még hiányzók: ki sérülés, ki az érettségi miatt" - avatott be minket a részletekbe Horkai György.

Ezt követően felkészülési mérkőzéseket játszik a Juniorválogatott: előbb Pozsonyban, a szlovákokkal közösen folytatódik a felkészülés, majd egy négyes tornán vesz részt a Horkai-legénység, ahol a román, szlovák és brit csapat lesz az ellenfél. Ráadásul mindegyik rivális a felnőtt csapatával áll majd ki!

A menü az Universiadéra készülő amerikai válogatott elleni edzőmeccsekkel folytatódik, majd július közepén tér vissza korosztályába a magyar csapat. Szombathelyen, az augusztusi világbajnokság helyszínén rendezik a Savaria-kupát, ahol mieink mellett az olasz, horvát, szlovák trió, valamint az Eb-re készülő magyar ifiválogatott vesz részt.

Horkai Györgyék a szombathelyi seregszemlét követően szeretnék véglegesíteni a keretet, hogy a július végi zágrábi tornára (Szerbia, Horvátország, Olaszország és Ausztrália lép még fel az eseményen) már a vb-csapat utazzon el.

"Remélhetőleg nem lesznek sérülések és akkor már nyugodtan készülhetünk. Bedő Krisztián és Jansik Dávid július közepéig a felnőttekkel készül, ők vagy bekerülnek a világbajnoki keretbe, vagy jönnek hozzánk."

Adódik a kérdés, hogy nincsenek-e túlterhelve a fiatalok:
"Megterhelő szezon volt természetesen, de bírják. Olyan is van, aki 85 mérkőzést játszott le ebben az idényben szeptember óta. De én úgy vélem, nem csak fáradtak lesznek a sok meccstől, hanem fejlődnek is. Tudják ők is, hogy a magyar vízilabdában bizonyítaniuk kell" - adta meg a választ a kapitány.

Horkai az augusztusi világbajnokság kapcsán elmondta, ugyan a sorsolás nem a mieinknek kedvez, de az első négy közé szeretne odaérni az együttes. Hozzátette, főleg a 1994-es korosztályunk erős, amely tavaly Eb-ezüstöt nyert, így főleg rájuk fog épülni a csapat, kiegészülve pár egy évvel idősebb játékossal.
Vízilabda hírek
Utánpótlás
világbajnokság
felkészülés
szombathely
ifi
junior
horkai