cover image
Egyéb

A víz dönti el, mikor nyit a Hajós-Széchy uszoda

2013. június 10. 15:59

Egyelőre mindenki azt várja, hogy eltűnjön a Duna vize a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodából. Ha visszahúzódik, jöhet a takarítás.

A Duna valaha volt legmagasabb vízszintjét érte el vasárnap Budapesten, de az élet már napokkal ezelőtt felfordult a fővárosban, így a Margitszigeten is. A Hajós Alfréd Uszodát bezárták, sem a lakosság, sem a sportolók, így a vízilabda-válogatottak nem használhatták.

A víz a hétvégén feltört a létesítmény nyitott medencéjében (az árvíz vasárnap tetőzött a fővárosban), és még nem lehet megjósolni, mikor nyithat ki újra az uszoda. Dala Tamás, az Olimpiai Központ vezetőjének helyzetjelentése:

Most azt várjuk, hogy lemenjen a víz, ami egyébként változóan van jelen, az 50-es medencében le-fel ingadozik. Víz alatt van minden, a gépház, kapcsolószekrények, a kazánok, és lehet, hogy az is, amit nem látunk. Igazából ez a legnagyobb probléma. Azt sem tudjuk, mi ázott el, mi van pontosan víz alatt, ez majd csak akkor derül ki, ha hozzáférünk a helyiségekhez és elkezdődhet a takarítás.
Nagyon bízom benne, hogy a hétvégén, csütörtök körül már megindulhat a helyreállítás. Lehet, hogy egy hét, lehet, hogy egy hónap múlva nyithatunk újra. Az csak egy dolog, hogy kitakarítjuk, majd feltöltjük a medencéket, azok felfűtése, üzemben tartása a létesítmény műszaki állapotától függ. Majd a víz eldönti, mikor nyitunk. Látok esélyt arra, hogy meg tudjuk rendezni például a két hét múlva kezdődő masters vízilabda Európa-bajnokságot
”.
Vízilabda hírek
masters
hajós
dala
árvíz