cover image
Egyéb

E.ON és vízilabda – a sikersztori folytatódik

2023. május 20. 0:47

A 2022/2023-as vízilabdaidény tavaly októberben a férfibajnokságban egy rögtön rendkívül kiélezett, 13-13-ra végződő Eger–Szolnok összecsapással indult. Az E.ON Férfi és Női OB I alapszakaszában, majd a rájátszásban is hasonlóan izgalmas találkozók következtek, a két pontvadászatot nem véletlenül tartják a sportág legerősebb bajnokságainak Európában.

A hölgyeknél a döntőben a Dunaújváros az Eger csapatával mérkőzött meg, és egy magas hőfokú és keménységű mérkőzésen végül az egri csapat győzedelmeskedett – tíz év után diadalmaskodtak a hevesiek, történetük során harmadszor. A férfiaknál 2018, 2019, 2022 után újabb aranyéremnek örülhetett a Ferencváros, a zöld-fehérek két mérkőzésen múlták felül az OSC gárdáját, magabiztosan szerezve meg a klubtörténet 25. bajnoki címét.

„Már az alapszakaszban is láthattunk kiemelkedő meccseket, aztán a rájátszásban, különösen az érmekért folyó csatákban minden addiginál jobb, szorosabb, a szurkolókat és a tévénézőket végig izgalomban tartó és kifejezetten szórakoztató mérkőzéseket láthattunk – fogalmazott Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. – Úgy gondolom, nagyszerű játékosaink, csapataink elsőrangúan szolgálták ki a szurkolókat és persze támogatóinkat is, így a bajnokság névadó partnerét, az E.ON-t is.”

Az együttműködés kapcsán Madaras Norbert kijelentette: „Kapcsolatunk az E.ON-nal sokkal több, mint egy sportszervezet és egy nagyszerű vállalat együttműködése. Először is azért, mert a Magyar Vízilabda Szövetség jelenlegi támogatói közül az E.ON áll mellettünk a leghosszabb ideje – így nyugodtan mondhatom, számunkra az egyik legmegbecsültebb, legfontosabb, legmegbízhatóbb társ azon az úton, amelyen a magyar vízilabda halad, és amelyen igyekszünk az elődökhöz és a saját mércénkhez méltó eredményeket elérni. Kilencedik éve kapcsolódik össze a két sikertörténet, hiszen mind az E.ON, mind a magyar vízilabda a világ legjobbjai közé tartozik a maga területén. Bízom benne, hogy még hosszú ideig folytathatjuk így, együtt.”

„A vízilabdában a kiváló teljesítmény mögött valódi csapatmunka van: teljes összhang, közös cél, és egymás támogatása a végsőkig. Mi az E.ON-nál ugyanígy a csapatmunka hozta sikerben hiszünk, így tudunk egyre jobbak lenni és egyre többet elérni. Hosszú távú partnerségben, kilencedik éve vagyunk elkötelezett támogatói a vízilabdának, azzal a kimondott céllal, hogy ösztönzést nyújtsunk a legjobb hazai csapatoknak és a sportág feltörekvő fiatal tehetségeinek egyaránt” – mondta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Csoport vezérigazgató-helyettese.

Az E.ON Hungária Csoport 2014 óta kiemelt partnere a szövetségnek, valamint a női- és férfi vízilabda-válogatottnak. A 2020 januárjában, Budapesten megrendezett, a sportágban a mai napig a szervezési színvonal és a sikerfaktor okán etalonnak tartott Európa-bajnokságot hivatalos szponzorként támogatta a vállalatcsoport, a 2020-2021-es szezon óta az OB I-es női- és férfibajnokság névadó főszponzora, a 2020-2021-es LEN Bajnokok Ligája rendezvénysorozatnak és a 2021-2022-es Magyarországon megrendezett FINA Világliga mérkőzéseknek pedig kiemelt támogatója volt az E.ON.
Vízilabda hírek