cover image
Egyéb

Nagy Viktor Máltára szervez nyári kapustábort

2023. március 12. 10:00

Az olimpiai bronzérmes, világbajnok, Európa-bajnok kapus júliusi programja hiánypótló a nyári táborok palettáján.

Pár hét és véget ér a 2022/23-as vízilabdaszezon, már ami a klubidényt illet, ezzel párhuzamosan formálódnak a nyári programok a sportág jelenlegi és korábbi szereplői számára.

A nyári hónapokban jó ideje pezsgő vízilabdaközpontnak számít Málta, ahol a világklasszisokkal megtűzdelt (nyári) bajnokság mellett több nemzetközi vízilabdatábort is hirdetnek a fiatal pólósok számára. A tokiói olimpiát követően visszavonult Nagy Viktor is csatlakozik ehhez a kínálathoz, július 4. és 7. között kapustábort hirdetett Máltára.

„Egy jóbarátom, a vízilabdás berkekben jól ismert, jelenleg a Marsaskala főedzőjeként dolgozó Babay Árpád több éve szervez nyári tábort gyerekeknek, fiataloknak és csapatoknak Máltán, és egy pár hónappal ezelőtti beszélgetésünk során felvetette, hogy speciális, kizárólag kapusoknak szóló programot eddig nem indított senki. Ez mozgatta meg a fantáziámat és el is indult nem sokkal később a közös szervezőmunka, és azóta ki is alakult a program. Összeálltak a mozaikok, július elejére várjuk majd azokat a 14 és 20 év közötti fiatalokat, akik szeretnék magukat továbbképezni. Az SPR Waterpolo Camps Európa egyik vezető vízi sporttábor-üzemeltetője, ez garancia nekem is, és örülök, hogy csatlakozhatom a programjaikhoz a saját táborommal" - tájékoztatott az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok kapus a részletekről.
viktor_malta_3.jpg Kérdés, miről szól igazából ez a tábor, és mit kínál azoknak, akik jelentkeznek a programra.
„A megérkezést követően a szakmai programokon és edzéseken kívül a szállást és az étkezést is biztosítjuk a jelentkezőknek, és az ottani edzéseken túl olyan részletes edzésterveket is kapnak majd, amit később tudnak használni a mindennapokban. Napi két edzéssel készülünk, a kapustechnikai gyakorlatokon túl igyekszem majd rávilágítani a finom részletekre, ha azt látom, hogy valakinél vannak rossz berögződések, akkor azokat megpróbálom kiiktatni, és olyan tippeket nyújtani a fiataloknak, amiket máshol nem biztos, hogy megszerezhetnek. Igazából egy továbbképzésről van szó, ahol speciális, nagyon intenzív képzést kapnak a résztvevők. Én is kíváncsian várom ezt a négy napot, nem fogunk unatkozni" - mondta Nagy Viktor a nyári nemzetközi táborról, ahová szerte Európából vagy akár a tengerentúlról is várja a jelentkezőket.
viktor_malta_4.jpg A tábor helyszíne a Sirens ASC klubjának létesítménye, a résztvevők pedig a The Topaz hotelben laknak majd.
Aki kíváncsi a részletekre, az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:
info@sprwaterpolo.com
Babay Árpád +356 99330599
Richard Michallef (az SPR Waterpolo Camps ügyvezető igazgatója) +356 79845716

Vízilabda hírek
Nagy Viktor