cover image
Egyéb

Női Euro Kupa: elődöntős szombati csata a Népligetben és a Hajósban!

2023. március 10. 20:44

Az FTC a Népligetben 13 órától háromgólos előnyről fogadja az olasz Padovát, míg az UVSE 18 órától az Egerrel döntetlenről indul neki a várható nagy csatának. A tét mindkét meccsen a fináléba jutás!

Ha minden a tervek szerint alakul, szombaton 14 óra körül „leüthetjük": a 2022/23-as női Euro Kupa kiírásában magyar házidöntőt rendeznek. Az esély erre erőteljes, hiszen az FTC Olaszországban szenzációs játékkal 12-9-re győzött a Vályi Vandával a soraiban felálló, a hétvégén Olasz Kupaezüstöt szerző Padova ellen, így a Népligetben kétgólos vereség ellenére is bejutna a fináléba.
 
No, persze Gurisatti Grétáék a vereségre nem is gondolnak - hogy is tehetnék, amikor a mesterüket Gerendás Györgynek hívják... A sok nagy csatát megélt szakvezető persze óvatos, miközben bízik csapatában. Mint említette: „Nem az egyik legfontosabb, hanem a legfontosabb mérkőzése következik ebben a pillanatban. Tudom, hogy volt egy kupadöntőnk is, de úgy gondolom, ebben a kupában bekerülni a fináléba ez ellen a csapat ellen messze a legfontosabb tett volna. A lányok az utolsó meccseken mind a négy negyedet megpróbálták jól csinálni, hála istennek működött. Magától a meccstől olyan értelemben tartok egy kicsit, hogy ismerem az olaszokat... Ide fognak jönni, mindegy-mindegy alaposan csípek, rúgok, karmolok, harapok tébolyba fognak belevinni minket, amiben, hogy ha nem figyelünk eléggé, akkor belebutulhatunk, és akkor probléma lehet. Ha megtartjuk a saját stílusunkat, akkor a döntőben ott leszünk."
 
Amennyiben jobban jön ki a Fradi a Padova elleni eldöntőből, azért garantált a magyar házidöntő, mert a másik ágon az UVSE és az Eger viaskodik egymással. Szó szerint, hiszen a felek eddigi meccsi bővelkedtek nem csak izgalmakban, hanem felettébb ádáz párharcokban - minden bizonnyal most sem lesz másként. Ezt erősítette meg Aubéli Tekla, az UVSE remek formában lévő játékosa is, aki a 12-12-ről induló második ütközettől talán még az elsőnél is nagyobb csatát vár: „Megpróbáltunk a legtöbben gyakorolni., sokat videóztunk. Van miből csemegézni, ugyanis három meccset játszottunk az Egerrel, szoros volt mind a három. Ezekből lehet tanulni. Mindenképpen - ha lehet így mondani - nagyon verekedős meccsre számítok, hiszen hasonló erőt képvisel a két csapat."
 
A hevesiek szakvezetője, dr. Sike József is kiemelte, a két csapat ereje nagyjából hasonló, lehetetlenség tippelni a „befutóra." A tipikus bármi megtörténhet háromesélyes meccs következik: „Ez a mérkőzés abba a kategóriába tartozik, amit már nem lehet kijavítani. Ez azt jelenti, hogy aki itt kikap, pont huszonharmadik lesz, hiszen bronzérmet sem osztanak... Aki viszont nyer, azt pedig egy trófeáért játszhat, ami óriási tett lenne az Eger számára. Ami bizakodása ad okot, ez a páros mérkőzés a félidőben úgy áll, mint az elején. Bízom a csapatban, semmivel sem rosszabb, mint az UVSE, ha a lányok megértik, micsoda tét van, működhet minden. Szakmailag fontos, hogy ezeket a meccseket jó kapusteljesítmény nélkül nem lehet megnyerni."
 
Női Euro Kupa, elődöntő, 2. mérkőzések
Szombat
FTC-Telekom - Plebiscito Padova (olasz, Vályi), Népliget, 13:00 - az első mérkőzésen: 12-9
UVSE - Tigra-ZF-Eger, Hajós-uszoda, 18:00 - az első mérkőzésen: 12-12 

Vízilabda hírek
euro kupa