cover image
Egyéb

A Debreceni Egyetem várja leendő pólós hallgatóit

2023. január 31. 13:52

A Debreceni Egyetem kiemelten kezeli a sportot, kiemelt figyelmet fordít sportoló hallgatóira. Hazánkban elsőként itt született intézményi sportstratégia, amely ma példaként szolgál a magyar felsőoktatásban – ennek keretében a vízilabdázókat is igen ígéretes lehetőségek várják az egyetemen.

Az egyetem mind a szabadidős, mind a versenysportolók számára számtalan sportolási lehetőséget kínál. Egyrészt az ehhez a szükséges sportinfrastruktúra a sportolni kívánok rendelkezésére áll, a teniszpályától kezdve, a küzdősport termen át, a sportpályákig, sportcsarnokokig; másrészt pedig az egyetem sportklubja, a közel 30 szakosztállyal működő DEAC biztosítja a sportoláshoz szükséges szervezeti hátteret.
A Debreceni Egyetem és a Debreceni Vízilabda Klub (DVSE) között együttműködési megállapodás van érvényben, amely kiemelten a vízilabdázó hallgatók tanulmányainak és sportpályafutásának összehangolását hivatott biztosítani.
Élsportolóink számára Mentor programot működtetünk. A Mentor programban a sportoló egyetemi hallgatók közvetlenül egyetemi oktatóktól, mentoroktól kérhetnek segítséget tanulmányaik során, valamint saját szakjukon tanuló évfolyamtárs, vagy felsőbb éves szaktárs, mint tutor segíti őket abban, hogy az egyetemi tanulmányok követelményeit teljesíthessék.
Egyéni képzési- és vizsgarend lehetőségét biztosítjuk az egyes karok által külön-külön megadott feltételek szerint sportoló hallgatóinknak. Az egyéni képzési- és vizsgarend kedvezménye megkönnyíti a profi vízilabdázók egyetemi tanulmányainak folytatását, sportkarrierjükkel párhuzamosan.
A Debreceni Egyetemre felvételizni kívánó vízilabdázók számára egyéni konzultációt is biztosítunk, szakoktól, karoktól függően. A Sporttudományi Koordinációs Intézet és a DE Gazdaságtudományi Kar Sportgazdasági és menedzsment Intézete 3, vagy több felvételiző esetén, kiscsoportos előadás tartását vállalja az intézményben indított szakok iránt érdeklődő sportolók számára.
A DE Sporttudományi Koordinációs Intézetéhez kapcsolódóan testnevelő, gyógy testnevelő, a DE Gazdaságtudományi Karán sportszervező, rekreációszervező és életmód alapszakok, sportközgazdász mesterszak, a Műszaki Karon sportmérnök mesterszak várja a sportszakmai képzések iránt érdeklődő jelentkezőket.

Részletes információk szakjainkról:
https://felveteli.unideb.hu/
https://econ.unideb.hu/felveteli/
https://sportsci.unideb.hu/

Számos élsportoló van, aki minket választott, a gyorskorcsolyázó Liu testvérek, az atléta Kozák Luca, a tornász Berki Krisztián, a vívó Battai Sugár Katinka, vagy hogy vizes sportok képviselőit említsük Risztov Éva, Senánszky Petra úszók, és a vízilabdázó olimpikon Varga Tamás is nálunk végzett.
Várjuk a jövő vízilabdázó tehetségeit is, hogy sportkarrierjük mellett, vagy után, majd a munkaerő piacon is versenyképes tudással legyenek felvértezve!
Vízilabda hírek