cover image
Egyéb

Gór-Nagy Miklós és Kollár Edina segíti Madaras Norbert munkáját

2022. december 6. 16:42

Másfél héttel Madaras Norbert elnökké választását követően véglegessé vált, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség újfajta vezetési struktúrával működik tovább.

Megszűnt a főtitkári poszt, helyette a szövetség adminisztrációját az operatív vezető, míg a szakmai feladatokat a sportszakmai vezető fogja össze. A tisztségeket az MVLSZ-ben 2020 februárjáig főtitkárként dolgozó Kollár Edina, illetve a 2013-as világbajnok válogatott tagja, Gór-Nagy Miklós tölti be a jövőben.
 
„Már a megválasztásom előtt egyértelmű volt számomra: a szövetség feladatai oly mértékben megnövekedtek, hogy annak menedzseléséhez egyrészt igazán minőségi adminisztrációs csapatra van szükség, másrészt a területeket szét kell választani - jelentette ki az új felállás kapcsán Madaras Norbert, az MVLSZ elnöke. - A gazdasági és jogi ügyek vitele teljes embert kíván, és ugyanígy a vízilabda szakmai része is. Nem lehetett kérdés, hogy Kollár Edinának vissza kell térnie, elévülhetetlen érdemei voltak a 2020-as Európa-bajnokság tökéletes megszervezésében, és olyan tapasztalattal bír a pénzügyi és jogi téren, ami nélkülözhetetlen egy minden szempontból profin működő sportszervezetben. Gór-Nagy Mikit pedig, úgy gondolom, nem kell bemutatni: azon túl, hogy nagyszerű játékospályafutás áll mögötte, az elmúlt időszakban New Yorkban teljesített diplomáciai szolgálatot, azaz nem csupán a vízilabdában mozog otthonosan, de új, friss szemléletet hoz az MVLSZ-be, amiből rengeteget profitál majd a sportág."
 
kollarded.jpg „Amikor az Európa-bajnokság után eljöttem a szövetségből, azt éreztem, hogy egy sor dolog befejezetlen maradt, épp ezért kifejezetten örültem annak, amikor elnök úr felhívott, és megkért arra, hogy csatlakozzak a csapatához. Nekem a szívügyem az MVLSZ, és ez az új felállás a garancia arra, hogy minden korábbinál hatékonyabban tudjunk dolgozni a sportágért, a válogatottakért, a klubokért" - mondta Kollár Edina. 
 
Gór-Nagy Miklós hivatalosan február elsején áll munkába, addig a Külgazdasági és Külügyminisztérium kötelekébe tartozik a 2013-ban világbajnoki címet szerzett, 200-szoros válogatott játékos, aki az elmúlt két és fél évben a New York-i főkonzulátuson teljesített szolgálatot külgazdasági attaséként.
 
„A felkérés megtiszteltetésként ért New Yorkban - nyilatkozta Gór-Nagy Miklós. -  A vízilabda több, mint sport Magyarországon, kulturális tényező. Sportvezetőként részt vállalni a szövetség munkájában örömteli és egyben nagy felelősséggel járó feladat. Várom a közös munkát Edinával és Norbival."
Vízilabda hírek