cover image
Egyéb

Férfi Bajnokok Ligája: az OSC és az FTC is vereséggel folytatta

2022. november 30. 21:27

Varga Dániel csapata Belgrádban, Varga Zsolt együttese Bresciában kapott ki.

A mezőny egyik legjobb csapata vár ránk Belgrádban, szóval nehéz mérkőzésre számítok. Az a célunk, hogy szoros mérkőzés legyen, és színvonalas, az első pillanattól kezdve, ahol, ha meglesz a lehetőségünk, hogy pontot, pontokat szerezzünk, élnénk vele" - fogalmazott Varga Dániel, az OSC vezetőedzője a belgrádi parti előtt. Az 1. fordulóban csapata Marseille-ben szerzett egy pontot (10-10), míg a szerb együttes Berlinben nyert magabiztosan.
 
Nos, 5-5-ig szoros volt a csata, ahogy az újbudaiak akarták - onnantól kezdve viszont sajnos a hazaiak állva hagyták őket. A belgrádi 5-0-s széria tulajdonképpen eldöntötte a mérkőzést, hiszen 10-5 után Zsivko Gocic együttesének elég volt jól lemenedzselni a hátralévő másfél negyedet. Sőt aztán még sikerült is növelnie előnyét a talán hitehagyottá váló OSC ellen, így kiütéses 16-8 lett a vége.
 
„Három pontért megyünk Olaszországba, annak ellenére, hogy mindig nagyon nehéz a Brescia ellen játszani. Ahogy minden évben, most is nagyon jól kezdték a bajnokságot és a szezont, a Jug elleni mérkőzésük meggyőző volt. Tavaly a Brescia ellen kezdtünk és zártunk a BL-ben, de ma már semmit sem számít, mi történt a múltban. Sokat változtak, mi is, kemény meló lesz a szerdai mérkőzés" - ecsetelte a brescai kirándulás előtt Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője. A zöld-fehérek a Sabadell otthonában 10-7-re nyertek a nyitó körben, míg a Brescia Dubrovnikban nyert öt góllal.
 
Ezúttal is nehéz volt az olaszok otthonában: a szokásos hazai kemény védekezést nem tudta feltörni az FTC, Jansik Szilárd vezető góljára zsinórban négy hazai találat született, majd a folytatásban is Alessandro Bovo együttesének szája íze szerint alakult a parti. A nagy birkózásban nem érvényesülhetett a szép játék, nem sikerültek a Fradi támadásai - és ugyan hátul nem voltak különösebb gondok, négy lőtt góllal nyilván nem lehet valós esély a győzelemre.
 
A 3. fordulóban (december 14.) az FTC a Marseille-t, az OSC a Spandaut fogadja.


Férfi Bajnokok Ligája, 2. forduló

A-csoport, november 29., kedd
Dinamo Tbilisi (georgiai)-Olympiakosz Pireusz (görög, Vámos M. 2 gól) 9-21
NC Vouliagmeni (görög)-Zodiac CNA Barceloneta (spanyol) 7-11
Jadran Split (horvát)-Pro Recco (olasz, Zalánki G. 2 gól) 9-13
Radnicki Kragujevac (szerb)-Waspo 98 Hannover (német) 13-12

B-csoport, november 30., szerda
Astralpool Sabadell (spanyol)-Spandau 04 Berlin (német) 9-9
Jug Adriatic Osiguranje Dubrovnik (horvát)-CN Marseille (francia) 14-9
 
Novi Beograd (szerb) - Genesys-OSC-Újbuda 17-9 (3-3, 5-2, 3-1, 6-3)
Gólszerzők: Granados 4, S. Rasovic 3, Drasovic 3, Skoumpakis 2, Mandic 2, Vlachopoulos, V. Rasovic, Vucinic, ill. Angyal 2, Manhercz 2, Várnai, Csacsovszky E., Tóth M., Burián, Dala
 
AN Brescia (olasz) - FTC-Telekom 8-4 (2-1, 3-1, 1-1, 2-1)
Gólszerzők:
Dolce 2, di Somma 2, Luongo 2, Renzuto, Alesiani, ill. Molnár E., Merkukov, Vigvári Vendel, Jansik Sz.

 
A csoportállások itt tekinthetőek meg!
 

Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája