cover image
Egyéb

BENU Férfi Magyar Kupa: jönnek a negyeddöntők

2022. november 22. 17:20

Két mérkőzésen dől el, hogy mely csapatok jutnak a BENU Férfi Magyar Kupa idei négyes döntőjébe.

A hölgyeknél már kialakult az elődöntő mezőnye az idei kupában, a Ferencváros a címvédő Egerrel, az UVSE a négy közé jutással történelmet író III. kerülettel játszik majd december 16-án.

A férfiaknál a Ferencváros a címvédő, Varga Zsolt csapata a BVSC ellen játszik a négy közé jutásért, az első mérkőzést a Szőnyi úton rendezik, a hazaiak egy OSC elleni rangadóval hangoltak a nagy meccsre.

A tavalyi döntős Szolnok megkapta a sorsolás során az egyik legerősebb riválist, az OSC elleni párharc az előző elődöntő megismétlése. Tavaly 15-11-re nyert Sopronban a Szolnok, most talán meglepetésnek számítana, ha Hangay Zoltán együttese lépne tovább - elvégre az OSC a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel és tovább erősödött, például az épp Szolnokról érkező Angyal Dániellel.

A BL-ről lemaradó, de nagyon erős Vasas a Szegeddel játszik, a piros-kékek számítanak esélyesnek, ahogyan az Eger és a Honvéd párharcában is a fővárosiak továbbjutására van nagyobb esély. Szivós Márton csapatának hazai medencében kell minél nagyobb előnyt kidolgoznia a visszavágóra.

A második mérkőzések közül kettőt pénteken, kettőt szombaton rendeznek, a Ferencváros ezt a mérkőzését már a Komjádi-uszodában játssza.

BENU Férfi Magyar Kupa, negyeddöntők, 1. mérkőzések, november 23.:

Genesys-OSC Újbuda-Szolnoki Dózsa - 19:30
A-Híd VasasPlaket-Szegedi VE - 20:00
Endo Plus Service-Honvéd-Tigra-ZF-Eger - 20:00
BVSC-Zugló-FTC Telekom - 20:00

Második mérkőzések, november 25.:
Szegedi VE-A-Híd VasasPlaket - 20:00
FTC Telekom-BVSC-Zugló - 20:00 (Komjádi)

November 26.:
Szolnoki Dózsa-Genesys-OSC Újbuda - 16:00
Tigra-ZF-Eger-Endo Plus Service-Honvéd - 18:00

Vízilabda hírek