cover image
Egyéb

Ösztöndíjprogrammal várja a vízilabdásokat a MATE és sportegyesülete, a MATE-GEAC

2022. augusztus 13. 10:27

A sportolói kettős életpálya-modell kialakítását fontosnak tartja a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem: a MATE-GEAC, valamint annak vízilabda szakosztálya ennek fokozatos felépítésében vállal fontos szerepet. Várják azokat, akik szívesen sportolnának tovább egyetemi tanulmányaik mellett.

Hogy valami elindult, és épülni kezdett Gödöllőn vízilabdafronton, már egy ideje tudjuk, a MATE által tulajdonolt és működtetett, újonnan épült kistérségi uszoda ugyanis szinte szippantja magába a sportolni vágyókat.

A nagy hagyományokkal bíró egyesület taglétszáma néhány száz főről 1500-ra duzzadt, az uszodában 700-an sportolnak, ebből kb. 200 fiú és 100 lány vízilabdázik - a férfi szakág dr. Kiss Gergely, a női Valkay Ágnes értő felügyelete mellett működik (szeptembertől a helyi Hajós Alfréd Általános Iskolában elindul a MATE - GEAC sportosztály is, ahol heti két-két atlétika és úszóedzés színesíti a kisiskolások mindennapjait - innen is kinőhetnek majd később vízilabdázók.)

Az egyetem csapata elindult az idei MEFOB-on is, ráadásul az egyetemistáknak és főiskolásoknak kiírt bajnokság selejtezőjét Gödöllőn rendezték meg. Ezt az építkezést folytatná a MATE-GEAC, amiben segítségére lehet az egyetem ösztöndíjrendszere.

„Leginkább azoknak ajánlunk lehetőséget, akik vagy nem találták meg a számításaikat más, elsősorban fővárosi klubokban, vagy az OB I-es keretekbe már nem kerültek be, de szeretnének tovább vízilabdázni, miközben diplomát is szereznének" - mondta háromszoros olimpiai bajnokunk, dr. Kiss Gergely. - Attól, hogy valakinek nem jött össze egy álomszerződés egy topklubban vagy egy magasabb szintre nem jutott el, még maradhat a sport mellett, mozoghat, öregbítheti a sportág hírnevét. A csapatban rendszeresen edzhetnek, indulhatnak az egyetemi bajnokságban, majd tagjai lehetnek az idővel az OB II-ben induló csapatunknak."
mefob_vizilabda_2022183.jpg
A MATE kiterjedt, négy kategóriát felölelő sportösztöndíj-rendszerrel dolgozik, a legmagasabb szinten például sportágunkból a MATE-re járó Garda Krisztina részesült támogatásban 10 hónapon keresztül.

A negyedik kategória kifejezetten a MATE-GEAC sportolóira, köztük a vízilabdázóira vonatkozik, itt havonta 30 ezer forintos ösztöndíjban lehet részesülni.

„Az idei pótfelvételiknél és az átjelentkezéseknél is számítunk az érdeklődőkre, ők is pályázhatnak az ösztöndíjprogramra, de elsődleges célunk a 2023. májusában érettségiző, majd szeptemberben felvételiző fiatalok megszólítása, ők az ősz folyamán tudnak gondolkodni a „hogyantovábbon". Jelöljék meg a gödöllői, a budai, a kaposvári, a gyöngyösi vagy épp a keszthelyi kampuszt és vízilabdázzanak nálunk."

„Rövid távon az a célunk a vízilabda-szakosztálynál, hogy utánpótlás vonalon sportszakmai tekintetben egyre erősebbek legyünk, az egyetemi férficsapat pedig tovább épüljön. Most elindultunk az egyetemi bajnokságban, nem is szerepeltünk rosszul, sőt. A cél, hogy el tudjuk majd indulni az OB II-ben, ehhez lenne nagy segítség, ha a csapat nagyobbik fele egyetemista lenne, olyan vízilabdázók, akik a Fradiban, a KSI-ben, a Vasasban, a Honvédban vagy más egyesületekben ifiként kiöregedtek vagy nem kaptak első osztályú szerződést, de hozzánk örömmel jönnének" - mondta dr. Kiss Gergely.
 
Aki érdeklődne a gödöllői ösztöndíjlehetőség iránt, valamint a MATE-GEAC-ban szereplés feltételeiről és módjáról, erre az e-mail címre írjon üzenetet: msa-mate@geac.hu.
Vízilabda hírek