cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Női válogatott: a végén jobbak voltak a spanyolok

2022. augusztus 5. 19:55

A Bíró Attila irányította válogatott a szardíniai torna harmadik mérkőzésén Spanyolország ellen 11-6-ra kapott ki. Folytatás szombaton Olaszország ellen.

Az Izrael és Görögország elleni győzelem után talán a „legnagyobb falat" vár csapatunkra a szardíniai Sassariban: a roppant erős spanyol alakulat.
 
Bíró Attila ezúttal Neszmély Boglárkát és Máté Zsuzsannát nem nevezte. A kapusban Kiss Alexandra védett - a beszámolók szerint nem rosszul, ötméterest is hárított.
 
A parti sokáig nyílt volt, 6-4-nél ötméteresből lehetett volna egy gólra zárkózni, de miután ez kimaradt, 8-4-re ellépett az ellenfél. A végére sima lett, de összességében nagyot kellett harcolnia Spanyolországnak a győzelemért.
 
Bíró Attila szövetségi kapitány így értékelte a találkozót: „Tovább lehetett volna szoros az állás, de a hibáinkat kíméletlenül kihasználták a spanyolok. Három játékosunk, Faragó Kamilla, az ötöst rontó Garda Krisztina és Mahieu Geraldine játszott jól, illetve kapusunk, Kiss Alexandra teljesítményét nem érhette kritika. A többiek sajnos elmaradtak a tudásuktól, pár kulcsjátékosunk becsődölt, be kell vallani. De egy ilyen tornán ez benne van, egymás után jönnek az erős meccsek, plusz ugye edzünk is, hiszen az Európa-bajnokságra készülünk. A védekezésünk alapvetően működgetett, van mire alapozni, ám nyilvánvalóan sokkal többet hibáztunk, mint ők. Sok mindent kiderült ma is, hasznosak ezek a találkozók. Bíztam abban, ma is többen extrát nyújtanak, nem így volt, reméljük holnap, az olaszok ellen már így lesz."
 
Folytatás szombaton 20 órától Olaszország ellen.
 
Szardínia Kupa 2022, Sassari - Nők, 3. nap
 
Spanyolország-Magyarország 11-6 (3-1, 1-2, 2-1, 5-2)
Gólszerzők: Ortiz 3, Gonzalez 2, Ruiz 2, Frigola 2, Perez, Forca, ill. Faragó 2, Garda 2, Horváth B., Mahieu
 
Görögország-Hollandia 10-12
Olaszország-Izrael 20-9

 
A női torna korábbi eredményei
2022. augusztus 3., szerda
Izrael-Magyarország 8-18
Hollandia-Spanyolország 7-8
Olaszország-Görögország 10-10
2022. augusztus 4., csütörtök
Magyarország-Görögország 11-9  
Spanyolország-Izrael 20-6
Hollandia-Olaszország 12-9
 
A női torna további programja
2022. augusztus 6., szombat
Izrael-Görögország    8:30
Hollandia-Izrael         16:30
Görögország-Spanyolország 18:30
Olaszország-Magyarország 20:00
2022. augusztus 7., vasárnap
Hollandia-Magyarország    9:30
Spanyolország-Olaszország  11:30
 
 A magyar női válogatott szardíniai kerete
Kapusok: Kiss Alexandra (Eger), Magyari Alda (UVSE), Neszmély Boglárka (FTC)
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Mahieu Geraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Leimeter Dóra (BVSC), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (FTC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 

Vízilabda hírek
Női válogatott
Bíró Attila