cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Lendületes, fiatal csapatunk megszorította a horvátokat

2022. augusztus 4. 21:15

Varga Zsolt szövetségi kapitány fiatal csapatot küldött a medencébe - ez a csapat űzte-hajtotta ellenfelét, jó kezdés után sokáig vezetni is tudott; végül a házigazda nyert 10-9-re. Válogatottunk a sibeniki napok után itthon folytatja majd felkészülését.

A horvátországi, sibeniki edzőtáborban a „munka, munka és munka" jegyében töltötte napjait a férfiválogatott - nem véletlenül. Új a szövetségi kapitány, új a csapat, az idő pedig sürget, elvégre közeleg a spliti Európa-bajnokság.
 
A horvátok elleni kétkapus edzések hasznosan teltek, a Varga Zsolt vezette szakmai stáb igyekezett mindent és mindenkit alaposan feltérképezni, gyűltek az adatok a tapasztalatok.
 
A válogatott csütörtökön este a házigazdával vívott felkészülési mérkőzéssel koronázta meg az edzőtábort - egy olyan meccsel, amelyen nem az eredmény, sokkal inkább a tapasztalás volt a fontos.
 
20220804_Horvatorszag-Magyarorszag-13.jpg A csapat Ágh György, Molnár Erik és Nagy Ákos révén újoncokat avatott, miéként rögzíteni illik: ezen a meccsen állt először a kispad előtt Varga Zsolt szövetségi kapitányként. Aki álomkezdést látott, hiszen Lévai Márton remekül védett, a védekezés stabil volt, elöl pedig Német Toni, Manhercz Krisztián és a csapatkapitányként pólózó Jansik Szilárd talált be. Később Vigvári Vendel is igazolt tehetségét, így 3-0-ra, majd 4-1-re is vezetett a társaság.
 
A folytatásban persze a hazai Eb-re készülő Horvátország igyekezett átvenni az irányítást, de az eredményt sokáig nem tudta megfordítani, mert a lendületes játszó magyar válogatott mindig tudott válaszolni - Német Toni és Manhercz Krisztián ismét eredményes volt, majd a debütáló 18 esztendős Nagy Ákos értékesített egy megúszást.
 
20220804_Horvatorszag-Magyarorszag-20.jpg A 7-7-ről kezdődő harmadik negyedben Vigávri Vendel révén még nálunk volt az előnyt, innen fordított Ivica Tucak együttese. Elhúzni nem tudott, Burián Gergő balosa is villant. Mindkét oldalon lett volna lehetőség a gólszerzésre, a mieink sorra védekeztek ki emberhátrányokat - az eredmény azonban nem változott. Nagy csatára készített a fiatal magyar válogatott riválisát, amely 10-9-re tudott nyerni.
„A horvát válogatott az a csapat, amellyel ebben az időszakban komolyan, edzőtábor jelleggel tudtunk együtt készülni. Mindez rendkívül hasznos volt, hiszen minden edzőmeccs más jelleggel zajlott, mindegyiken tudtunk komoly dolgokat gyakorolni. A legjobb teljesítményt ezen a hivatalos meccsen nyújtottuk. Sok volt a kiállításunk, ami nem kifogás, pusztán tény. Ennek ellenére kimondottan jól tartottuk magunkat, a végére fáradtunk el, hiszen nem maradt már cserénk sem a végére. Összeségében azt mondanám, hogy elkezdtünk dolgozni, haladunk előre, vannak bíztató és kevésbé jó jelek, ezeket szűrjük le, és igyekszünk minél jobbak lenni. Nehéz mást mondani, mint hogy munka, munka és munka. Ennek jegyben úsztunk a tengerben egy órát, ennek jegyében edzettük a mai meccs reggelén is keményen, és ennek jegyében edzünk majd a holnapi hazautazás előtt is három órát. Gratulálok a három újoncnak, mint ahogy gratulálok minden játékosnak, megyünk tovább!” – értékelt Varga Zsolt szövetségi kapitány.
 
20220804_Horvatorszag-Magyarorszag-17.jpg Felkészülési mérkőzés, Sibenik
Horvátország-Magyarország 10-9 (3-4, 4-3, 2-1, 1-1)
Gólszerzők: Biljaka 2, M. Kragic 2, L. Fatovic 2, Zuvela, Bukic, Krapic, Basic, ill. Német 2, Manhercz 2, Vigvári Vendel 2, Jansik Sz., Nagy Á., Burián
 
 A magyar válogatott pénteken utazik haza, a Margitszigeten folytatja az Eb-felkészülést. Augusztus 17-19. között a BENU Kupán Franciaország, Hollandia és Japán ellen tesztelheti - elképzelhető, hogy már a kijelölt spliti - csapatát Varga Zsolt.
 
A spliti Európa-bajnokságon (augusztus 27.-szeptember 10.) sorrendben Szlovénia, Szerbia és Izrael ellen vív csoportmeccset válogatottunk.
 
A férfiválogatott kerete
Kapusok: Kardos Gergely (BVSC), Grieszbacher Márk (Eger), Lévai Márton (OSC), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Ágh György (BVSC), Angyal Dániel (Szolnok), Batizi Benedek (BVSC), Burián Gergely (OSC), Fekete Gergő (FTC), Jansik Szilárd (FTC), Konarik Ákos (Szolnok), Manhercz Krisztián (OSC), Molnár Erik (FTC), Nagy Ádám (Szolnok), Német Toni (FTC), Pohl Zoltán (FTC), Vadovics Viktor (Vasas), Vigvári Vendel (FTC), Vigvári Vince (OSC), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)
Kereten kívüli meghívott: Nagy Ákos (KSI)
 (A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

 
 
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
varga zsolt