cover image
Egyéb

Átadták a Magyar Sportcsillagok Falát, Vári Attila is kézlenyomatot adott

2022. május 6. 15:40

A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is leadta kézlenyomatát a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen pénteken, méghozzá a szintén kétszeres olimpiai bajnok Liu Shaoang és az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor rövidpályás gyorskorcsolyázó társaságában.

Prof. dr. h.c. Mocsai Lajos, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem kuratóriumának elnöke, az egyetem korábbi rektora emlékeztetett arra, hogy 2015. október 15-én leégett az akkor még Testnevelési Egyetem nevet viselő intézmény atlétika-csarnoka, és megsemmisült a több mint 160 magyar sportoló kézlenyomatát bemutató értékes mementó is.

Ez a fal egyébként korábban egy belvárosi pizzériában állt, méghozzá George F. Hemingway kezdeményezésére, a sportolók kézlenyomata került aztán a TF-re - ezek közül semmisült meg több is.

sportcsillagok_fala_4.jpg A lenyomatok az Alkotás utcai létesítmény Athén terme melletti folyosón kapnak helyet, Sterbenz Tamás, a TF rektora meg is említette a pénteki eseményen, hogy az egyetem új hallgatói első napjukon már elhaladnak mellette.

Beszédet mondott a Magyar Sport Napján rendezett (ezentúl mindig ezen a napon bővül a fal a tervek szerint) eseményen Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is, ezt követően helyezte el kézlenyomatát Vári Attila, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor.

sportcsillagok_fala_2.jpg „Nagyon megtisztelő ilyen illusztris társaságba kerülni. A TF-en szereztem az első diplomámat, a vízilabda-szövetség elnökeként pedig azon dolgozom, hogy a mai játékosok is minőségi tudást szerezzenek az intézményben, az elsők között kötöttünk együttműködési szerződést a TF-fel. A TF-en képzett edzők képeztek engem, de csapattársaim nélkül nem jutottam volna ide, hogy elhelyezhetem a kézlenyomatom" - fogalmazott Vári Attila a távirati irodának.

Vízilabda hírek